Vučić:Da li su Srbi spremni da plate cenu, kao Albanci?

Izvor: Mondo, 26.Nov.2018, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić:Da li su Srbi spremni da plate cenu, kao Albanci?

Albanci su spremni da zaokruže teritorije na kojima žive po svaku cenu, da li su i Srbi spremni da plate tu cenu, pita predsednik Aleksandar Vučić, koji predlaže da se Srbija uzdigne na drugi način.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Ilustracija

"Suočavamo se sa odlučnošću Albanaca da zaokruže svoju naciju i teritoriju po svaku cenu. Pitanje je da li su Srbi spremni da samio plate takvu cenu" rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujeći u emisiji RTS-a >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << "Oko".

"Ne možemo da održimo status kvo, ali ljudi to ne razumeju. Ne možemo ni da uđemo u sukob sa NATO ili Evropskom unijom. A istraživanja pokazuju da većina Srba upravo to želi zalaganjem za održavanje stanja kakvo je. Sumnjam da žele da plate cenu toga", kaže Vučić.

Vučić: Nikad niko nije pokorio Srbiju, pa neće ni danas

Predsednik ukazuje na demografske podatke, po kojima su Albanci gotovo stopostotna većina na Kosovu i Metohiji.

"Na možete Srbima da zamerate što su napuštali Kosovo i Metohiju. Svi smo mi od negde došli, zato što nam tamo nije bilo dobro, ili nam život bio ugrožen. Ali situacija je sada takva i moramo dobro proceniti šta tu možemo dobiti. Treba da prestanemo da sanjamo da ćemo ikada objedinit teritorije na kojima živimo. Moramo da se držimo kulture, jezika... da čuvamo šta imamo i gradimo bolju i uspešniju Srbiju. Sve drugo je put u propast", kaže Vučić.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Vučić: Albanci su spremni da za zaokruživanje kosovske državnosti plate svaku cenu

Izvor: Blic, 26.Nov.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje večeras u emisiji "Oko intervju" na RTS-u, a očekuje se da će glavna tema razgovora biti Kosovo i Metohija.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.