Vučić: Da bar pokušamo da razrešimo kosovski Gordijev čvor

Izvor: N1 televizija, 23.Jul.2017, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Da bar pokušamo da razrešimo kosovski Gordijev čvor

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je unutrašnji dijalog o Kosovu odlučujući za budućnost Srbije i srpskog naroda.

"Vreme je da kao narod prestanemo kao noj da zabijamo glavu u pesak, pokušamo da budemo realni, ne dopustimo da izgubimo ili nekome predamo ono što imamo, ali i da ne čekamo da će nam u ruke doći i ono što smo odavno izgubili", naveo je Vučić u autorskom tekstu objavljenom u Blicu u kome piše o tome zašto je Srbiji potreban unutrašnji dijalog >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << o Kosovu.

Vučić je ocenio da je vreme da Srbija radi, razmišlja i pobeđuje bez sukoba.

"Rešenje ne leži u našim mitovima i sukobima, ali sa druge strane ne leži ni u negiranju i odricanju od svih naših nacionalnih i državnih interesa", rekao je Vučić i ocenio da Srbija nije za potcenjivanje, uprkos činjenici da Albanci u sprovođenju nacionalnih ideja imaju podršku zapadnih zemalja.

Predsednik je ocenio da je za napredak Srbije neophodno bar razrešiti kosovski problem.

"Da bi naš napredak bio stalan i održiv, moramo, ako ništa bar da pokušamo da razrešimo kosovski, Gordijev čvor, a ne da se krijemo i najteži teret ostavljamo našoj deci", napisao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Unutrašnji dijalog o Kosovu kako ne bismo taj teret ostavili potomcima

Izvor: RTS, 24.Jul.2017, 00:08

Predsednik Aleksandar Vučić u autorskom tekstu za "Blic" navodi da je građane Srbije pozvao na unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji, kako ne bismo taj teret ostavili potomcima i zato što je potrebno da svi zajedno pronađemo odgovor koji će biti trajan i isključiti sukob kao opciju. ...

Nastavak na RTS...

Vučić: Unutrašnji dijalog o Kosovu je odlučujući za budućnost Srbije

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Jul.2017

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je unutrašnji dijalog o Kosovu odlučujući za budućnost Srbije i srpskog naroda..."Vreme je da kao narod prestanemo kao noj da zabijamo glavu u pesak, pokušamo da budemo realni, ne dopusimo da izgubimo ili nekome predamo ono što imamo,...

Nastavak na SEEbiz.eu...

EKSKLUZIVNO Autorski tekst predsednika Aleksandra Vučića za "Blic": Zašto nam je potreban unutrašnji dijalog o Kosovu

Izvor: Blic, 24.Jul.2017

Zašto sam zamolio Srbe i druge građane Srbije za razgovor o Kosovu i Metohiji? Zašto ga smatram odlučujućim za budućnost naše zemlje i naroda? Zašto tu temu uopšte otvaramo ako smo već svi naučili da ćutimo i budemo protiv, protiv svega, jer bilo kakvo rešenje problema značilo bi razbijanje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.