Vrtići Pčelice počinju da rade 11. maja

Izvor: Megafon.co, 08.Maj.2020, 19:37

Vrtići Pčelice počinju da rade 11. maja

Vrtići Javne predškolske ustanove „Pčelica“ otvaraju se 11. maja. U skladu sa preporukama Ministarstva prosvete, Školske uprave i Instituta za javno zdravlje, napravljen je plan rada, donete su mere i organizovan rad uz poštovanje socijalne distance.
Posle proglašenja vanrednog stanja, vrtići su kompletno dezinfikovani, a odmah po donošenju odluke o početku rada 11. maja, ponovo je urađena kompletna dezinfekcija.
Foto – Vrtić – Megafon

Svaki vrtić je >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << napravio tim vaspitača i ostalih zaposlenih koji će raditi sa decom u skladu sa normativima Ministarstva prosvete. Broj dece u sobama je smanjen, a radno vreme vrtića ograničeno. Kapija dvorišta i vrata vrtića biće zaključana sve vreme, osim u terminu koji je određen za prijem i odvođenje dece.
Radiće grupe u zavisnosti od uzrasta prijavljene dece. Za dolazak od 11. maja prijavilo se 572 iz predškolskih grupa i 12 iz jaslenih, što u ukupnom zbiru u odnosu na broj upisane dece iznosi manje od 10 odsto.
Vaspitači koji će raditi sa decom od 11. maja su testirani na prisustvo virusa Covid-19 i svi rezultati su negativni. Svi oni, kao i ostali zaposleni u Ustanovi imaju zaštitnu opremu koju su imali i koristili i tokom vanrednog stanja.
Obaveze roditelja Za decu koja se vraćaju u vrtiće od 11. maja potrebno je da oba roditelja dostave potvrdu poslodavca da su u radnom odnosu uz navođenje kontakta poslodavca. Tu potvrdu predaju trijažnoj sestri, kojoj predaju i potvrdu nadležnog pedijatra. Potvrda o zdravstvenom stanju deteta, kao i da je dete vakcinisano, ne sme da bude starija od sedam dana.
Na ulazu u vrtić biće postavljen Covid pano sa svim potrebnim informacija o merama za roditelje.

Nastavak na Megafon.co...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.