Izvor: RTS, 03.Dec.2022, 20:17

Vremenska prognoza 4. decembar

Vetrovito vreme u Srbiji narednih 7 dana. Prognostičari za sutra upozoravaju na jaku košavu, koja će u Banatu imati orkanske udare od preko 100 km/h. Mestimično će biti i slabe kiše. Temperatura od 2 ujutru, tokom dana do 12 stepeni.
 
Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(Izvor: RHMZ)
 
 
03.12.2022. Subota: Umereno do potpuno oblačno uz slab i umeren >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jugoistočni vetar koji će u košavskom području biti u pojačanju. Najviša temperatura od 7 do 11 stepeni, u Timočkoj Krajini oko 4 stepena. Tokom noći oblačno u košavskom području uz umeren i jak jugoistočni vetar koji će na jugu Banata i u donjem Podunavlju imati olujne udare. Slaba kiša očekuje se mestimično na zapadu i jugu zemlje. Upozorenje: Udari vetra > 24 m/s, verovatnoća 80%.
04.12.2022. Nedelja: Ujutru po kotlinama i dolinama reka južne i jugozapadne Srbije magla. Tokom dana umereno do potpuno oblačno i vetrovito, mestimično sa slabom kišom. Vetar slab i umeren, u košavskom području i na planinama jak i olujni jugoistočni, na jugu Banata sa udarima orkanske jačine. Najniža temperatura od 2 do 6 stepeni, a najviša od 7 do 12 stepeni, na istoku Srbije oko 5 stepeni. Upozorenje: Udari vetra > 28 m/s, verovatnoća 85%. MAGLA - Horizontalna vidljivost < 200 m, verovatnoća 90%.
05.12.2022. Ponedeljak: Pretežno oblačno i uglavnom suvo. U Negotinskoj Krajini tmurno i hladno sa sipećom kišom. Vetar slab i umeren, u košavskom području umeren do jak, povremeno i olujni sa najjačim usdarima ujutru. Najniža temperatura od 2 do 6 stepena, a najviša od 10 do 14 stepeni, na istoku Srbije oko 6 stepeni. Upozorenje: Udari vetra > 24 m/s, verovatnoća 85%.
06.12.2022. Utorak: Pretežno oblačno, pre podne sa kišom na severu i zapadu, posle podne i u ostalim predelima Srbije. Vetar ujutru i pre podne slab i umeren, u košavskom području i jak jugoistočni, posle podne u slabljenju i skretanju na severozapadni pravac. Najniža temperatura od 3 do 6 stepeni, a najviša od 10 do 14 stepeni.
07.12.2022. Sreda: Pretežno oblačno, mestimično sa kišom u drugom delu dana ponovo uz pojačanje jugoistočnog vetra. Najniža temperatura od 3 do 6 stepeni, a najviša od 10 do 14 stepeni. Upozorenje: Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 85%.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RHMZ upozorava na olujnu i orkansku košavu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2022, 01:50

Prema prognozi RHMZ, u Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno mestimično sa slabom kišom, vetar slab i umeren, u košavskom području i na planinama jak i olujni, a u južnom Banatu i sa udarima orkanske jačine...Jutarnja temperatura od 2 do 6 stepeni, a najviša dnevna od 7 do 12 stepeni,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.