Izvor: RTS, 27.Nov.2021, 19:03

Vremenska prognoza - 28. novembar

Drugog dana vikenda biće i sunca i oblaka. Pre podne duži sunčani periodi, a posle podne i uveče naoblačenje s kišom, na visokim planinama sa snegom. Dok ne stignu oblaci biće veoma toplo za ovo doba godine, najviša temperatura od 14 do 19 stepeni. U Beogradu najpre sunce, pa oblaci i kiša. Temperatura do 18 stepeni. Početak naredne sedmice donosi osetno hladnije vreme. Na planinama će padati sneg, a prve pahulje moguće su ponegde i u nižim predelima. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(Izvor: RHMZ)

28.11.2021. Nedelja: U većem delu pre podne umereno oblačno sa sunčanim intervalima, samo na krajnjem jugozapadu oblačno, ponegde sa kišom. Posle podne i uveče jače naoblačenje sa kišom, na visokim planinama sa snegom. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima i na jugu Banata povremeno i jak južnih smerova, krajem dana i u toku noći u skretanju na zapadni i u slabljenju. Najniža temperatura od 4 do 11, a najviša od  14  do 19, u Timočkoj krajini oko 10 stepeni.
29.11.2021. Ponedeljak: Hladnije, umereno do potpuno oblačno, na severu suvo, u ostalim krajevima sa kišom, na planinama sa snegom koji se krajem dana i u toku noći očekuje ponegde i u nižim predelima.  Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 4 do 9 ,  a najviša od 6 do 12 stepeni.
30.11.2021. Utorak: Još hladnije uz postepeni prestanak padavina, u Vojvodini i uz delimično razvedravanje, susnežica i sneg mogući su u nižim predelima centralne i južne Srbije i u planinskim predelima. Vetar umeren i jak, severozapadni, krajaem dana u slabljenju. Najniža temperatura od -2 do 3, a najviša od 3 do 6 stepeni.
01.12.2021. Sreda: Toplije i u većem delu suvo sa dužim sunčanim intervalima, samo na severu i istoku ujutro i pre podne mestimično mešovite padavine (kiša i sneg). Vetar slab i umeren zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od -4 do 2, najviša od 7 do 15 stepeni.
Prognoza vremena za narednih pet dana (od 02.12.2021. do 06.12.2021.)
U četvrtak naoblačenje s kišom, na planinama sa snegom, koji će u petak i subotu uz pad temperature biti moguć i u nižim predelima. Na planinama stvaranje snežnog pokrivača. Krajem perioda suvo. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRBIJA ĆE SE ZALEDITI: Srpski meteorolog upozorava - narednih dana čeka nas pravi temperaturni rolerkoster

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Nov.2021

Najnovija vremenska prognoza profesora geografije Marka Čubrila pokazuje da će sutra doći do premeštanja hladnog fronta koji će pratiti jače padavine, jak vetar i osetno zahlađenje..Sledeće nedelje biće veoma promenljivo, uz moguć sneg južnije od Save i Dunava, a u sredu će otopliti...Kako...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

PRVE PAHULJE U BEOGRADU VEĆ SUTRA? Sledi zahlađenje, na planinama snežna idila, ali evo gde se još očekuje SNEG

Izvor: Blic, 28.Nov.2021, 17:36

U Srbiji će sutra biti umereno do potpuno oblačno, na severu suvo, u ostalom delu mestimično sa kišom, na planinama sa snegom koji se krajem dana i tokom noći očekuje ponegde i u nižim predelima.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.