Vozači, usporite: Putari su na svim ovim deonicama

Izvor: Mondo, 09.Maj.2019, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozači, usporite: Putari su na svim ovim deonicama

Osim radova, na vožnju će uticati i povremeni pljuskovi.

Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Kiša će sigurno uticati na saobraćaj, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Mogući su povremeni pljuskovi, koji će doneti mokar kolovoz, ali i odrone. Zbog toga treba voziti sporije i opreznije na putevima duž stenskih useka i klisura.

Sve je više deonica zbog kojih je izmenjen režim saobraćaja. "Putevi Srbije" apeluju na vozače >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da voze sporije i poštuju postavljenu signalizaciju u zoni radova, kako bi putari mogli raditi na bezbedan način.

Na autoputu od petlje Batajnica ka Novom Sadu u toku je sanacija kolovoza. Za saobraćaj je otvorena samo zaustavna traka, u smeru ka Novom Sadu. Alternativni pravac je autoput Beograd – Šid, sa isključenjima Dobanovci, Šimanovci, Pećinci i Ruma.

Radi se i na autoputu između petlji Vodanj i Mali Požarevac, u smeru Niš – Beograd, od 8 do 18 časova. Saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom.

Na obilaznici oko Beograda od kružnog toka Resnik do skretanja za motel „1000 ruža“, u oba smera, od 07 do 15 časova, radi se na čišćenju i kopanju odvodnih jarkova. Radovi se izvode u pokretu, naizmeničnim propuštanjem vozila, do 10.05.2019.godine.

Od graničnog prelaza Batrovci do petlje Kuzmin 1 izvode se radovi na rehabilitaciji puta i unapređenju bezbednosti saobraćaja. U smeru Batrovci – Beograd, saobraćaj će se odvijati dvosmerno na levom delu autoputa.

Do 15. maja, od 7 do 17 časova na deonici autoputa Ljig – Preljina, kod petlje Takovo, saobraćaj će se zbog radova na redovnom održavanju odvijati usporeno.

Od 7 do 15 časova obeležavaće se horizontalna signalizacija na autoputu od petlje Dobanovci, u smeru ka Šidu, pa će doći do usporenog saobraćaja.

Radi se i na putu Sjenica – Nova Varoš, kod mesta Aljinovići, pa se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Kako je ovo samo deo puteva na kojima se radi u Srbiji, pre polaska vam savetujemo da pogledate interaktivnu mapu Auto-moto saveza Srbije.

Na naplatnim stanicama, kao ni putničkim terminalima graničnih prelaza nema dužih zadržavanja.

Zbog usporenog rada mađarskih i hrvatskih carinskih službi, na teretnim terminalima vozila na izlazak iz zemlje više sati – na Kelebiji i Batrovcima čekaju četiri sata, a na Horgošu i kod Bačke Palanke tri šata, saopštio je AMSS.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.