Izvor: S media, 10.Dec.2012, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozači, oprez: Snežni pokrivač, led i poledica na srpskim putevima!

Na putevima u Srbiji ispod snežnog pokrivača jutros ima leda i poledice, što je velika opasnost za vozače, saopštili su Auto-moto savez Srbije i javno preduzeće Putevi Srbije.



Ovakva situacija je skoro na svim putevima, a poledica se zbog pojačanog strujanja hladnog vazduha i vlažnosti kolovoza najpre formira na mostovima i nadvožnjacima - i pored posipanja solju i intenzivnog čišćenja.


Sa snegom od pet do 10 centimetara >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na kolovozu treba računati na putevima prvog i drugog prioriteta na svim putevima Vojvodine, kod Vranja, Niša, Požarevca, Valjeva, Pančeva, na Kosovu, kod Novog Pazara, Subotice, u Bačkoj, kod Kragujevca, Zrenjanina, Rume, Zaječara, Kruševca, Užica, Ivanjice, Čačka, Mačve, Kolubare,

Beograda.


Zbog ovakvih vremenskih neprilika ne savetuje se polazak na put bez preke potrebe.

Na Kopaoniku iz pravca Brusa na delu izmedju Rendare i Jarma prestao je vetar, na kolovzu ima do 10 centimetara snega pa je upotreba lanaca obavezna. Slično je i na prilazima Goču, Zlatiboru i Divčibarama.



Zabrana za šlepere i kamione važi na sledećim putnim pravcima gde je obavezna zimska oprema, savetuje se oprezna vožnja:


II-161 Vitkovo - Brus - Brzeće - Kopaonik (Jaram) II-162 Vrnjci - V.Banja - Mitrovo polje - Brus - Ravni II-129 Gornjak - Žagubica II-161 Jošanička Banja - Kopaonik II-161 Kopaonik - Jaram.

Temperaturne razlike uslovljavaju i učestaliiju pojavu odrona na putevima kroz klisure, odnosno pored kamenih kosina.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su do 30 minuta.

Na deonicama na kojima se izvode radovi, odnosno na kojima su prisutniputari sa mehanizacijom, režim saobraćaja je izmenjen i usporen.

Nastavlja se poboljšavanje kolovozne konstrukcije na autoputu E-75 Novi Sad - Beograd, od petlje Zmaj do Lakat krivine. Izmenjeni režim saobraćaja i dalje je na snazi.

Na autoputu E-75 Beograd - Niš, u zoni petlje Požarevac, i dalje su za saobraćaj zatvorene preticajna i vozna traka u pravcu ka Nišu, dok je u suprotnom smeru zatvorena samo preticajna traka.

Na nadvožnjaku kod ove petlje, na putu Smederevo - Mihajlovac - Smederevska palanka, saobraćaj se obavlja naizmenično, jednom kolovoznom trakom, uz asistenciju policije i signalizaciju.

Nastavlja se rehabilitacija starog mosta preko Dunava kod Beške na autoputu E-75 Beograd - Novi Sad, pa se saobraćaj obavlja dvosmerno preko novog mosta, uz ograničenje brzine.

Preko beogradskog mosta Gazela na autoputu E-75/E-70 kroz Beograd, zabranjen je saobraćaj u oba smera za sva teretna vozila koja teže više od 3,5 tone. Ona moraju na obilaznicu oko Beograda.

Na magistralnom putu Prijepolje - granični prelaz Gostun (ka Crnoj Gori), saobraćaj se kod gostunskog tunela, saobraćaj obavlja naizmenično zbog radova.

Isti režim saobraćaja, samo zbog klizišta, važi i na magistralnom putu Prijepolje - Brodarevo u mestu Gračanica.

Na starom putu Beograd - Novi Sad - Subotica zaobranjen je saobraćaj za sva teretna vozila čija je nosivost preko 12 tona. Ona se preusmeravaju na autoput E-75.

Završena je rehabilitacija i dogradnja magistralnog puta Paraćin - Zaječar.

(Tanjug)

Foto: Beta

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.