Vozači, moguća poledica ali i odroni na mnogim putevima

Izvor: Mondo, 21.Jan.2019, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozači, moguća poledica ali i odroni na mnogim putevima

Vlažni kolovozi se lako mogu zalediti pri temperaturama oko nule

Saobraćaj u Srbiji je umerenog intenziteta, saopštio je Auto-moto savez Srbije i skrenuo pažnju vozačima na povremene snežne padavine koje u nižim predelima stvaraju mokre kolovoze.

To, u kombinaciji sa hladnim vremenom i nižim temperaturama, stvara opasnost od poledice na koju AMSS upozorava vozače.

U planinskim predelima zapadne i jugozapadne Srbije moguće je formiranje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << novog snežnog pokrivača, zbog čega će pored dobrih zimskih guma biti potrebni i lanci.

Mogući odroni očekuju vozače na teritoriji opština Zaječar i Valjevo, kao i duž Đerdapske magistrale. Česti i na deonicama koje prolaze kroz stenske useke i klisure, kao i na ulazu i izlazu iz tunela.

Prema poslednjim informacijama na naplatnim stanicama, kao ni na putničkim terminalima graničnih prelaza nema dužih zadržavanja.

Za teretna motorna vozila, na izlazu zemlje, na graničnim prelazima Batrovci i Kelebija zadržavanja su oko 60 minuta.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.