Vojvodina: Osmaci i maturanti od petka na raspustu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina: Osmaci i maturanti od petka na raspustu

NOVI SAD- Drugo polugodište za učenike osmog razreda i učenike završnih razreda srednjih stručnih škola završava se sutra, a u Vojvodini u petak, 30. maja.

Poslednji radni dan ove školske godine za đake od 1. do 7. razreda održaće se 12. odnosno 13. juna u Vojvodini, dok će za ostale srednjoškolce letnji, najduži raspust početi 20. juna.

Pred osmacima su pripreme za upis u srednje škole i oni koji žele da upišu umetničke i škole za učenike sa posebnim sposobnostima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ili škole gde se deo nastave ostvaruje na stranom jeziku, polažu prijemni ispit od 31. maja do 7. juna.

Rezultati će biti poznati 9. juna, a učenici koji žele da upišu gimnaziju ili četvorogodišnju srednju stručnu školu polažu kvalifikacioni ispit.

Testiranje znanja iz srpskog odnosno maternjeg jezika i matematike organizuje se 18. i 19. juna u matičnim osnovim školama, a 25. juna će biti objavljeni konačni rezultati kvalifikacionog ispita.

Liste želja sa odabranim školama, smerovima gimnazija i obrazovnim profilima predaju se 26. i 27. juna. Od 5. do 8. jula učenici se raspoređuju po školama, smerovima gimnazija i obrazovnim profilima i tada se završava prvi upisni krug.

Drugi upisni krug rezervisan je od 9. do 11. jula, a učenici koji se odluče za trogodišnju srednju školu rangiraju se prema opštem uspehu iz 6. 7. i 8. razreda i na osnovu rezultata postighutih na takmičenju.

Za oko 81. 000 osmaka rezervisano je 86.000 mesta u srednjim školama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Maturanti na odmoru

Izvor: Večernje novosti, 28.Maj.2008

Osmaci i đaci završnih razreda srednjih stručnih škola od četvrtka slobodni. Osnovne škole u Srbiji završava oko 81.000, a srednje oko 60.000 učenika

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.