Vojska podigla stanje pune borbene gotovosti

Izvor: B92, 27.Jun.2023, 10:16

Vojska podigla stanje pune borbene gotovosti

Zbog događaja od 24. juna u Rusiji, Belorusija je podigla borbenu gotovost vojske na najviši stepen, saopštio je beloruski lider Aleksandar Lukašenko.

"Dao sam sva naređenja da se vojska podigne u stanje pune borbene gotovosti“, rekao je Lukašenko u utorak u Minsku na događaju posvećenom uručenju generalskih epoleta.

Državna agencija Belta je prenela da je Lukašenko rekao da je beloruska opozicija spremala puč, po ugledu na oružanu pobunu Vagner grupe, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali je u tome sprečena.

"Neću da krijem, bilo je bolno gledati događaje koji su se odigrali na jugu Rusije. Ne samo za mene. Mnogi naši građani su sa zabrinutošću to pratili", rekao je predsednik Belorusije.

"Naša otadžbina od Bresta do Vladivostoka - to je teritorija, sloboda i naši narodi koji tu žive žive. Istorija pamti: Belorusi znaju da brane svoju zemlju. Bili smo i bićemo jači od bilo kakvih izazova", rekao je predsednik Belorusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"BELORUSIJA PODIGLA BORBENU GOTOVOST NA NAJVIŠI NIVO" Lukašenko izdao naređenje, pa komentarisao pobunu u Rusiji!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2023

Prema rečima Lukašenka, narod Belorusije je sa zabrinutošću pratio pokušaj pobune u Rusiji...Zbog događaja od 24. juna u Rusiji, Belorusija je podigla borbenu gotovost vojske na najviši stepen, saopštio je beloruski lider Aleksandar Lukašenko...- Dao sam sva naređenja da se vojska podigne...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

"Moj stav je sledeći: ako Rusija propadne, svi ćemo nastradati"

Izvor: B92, 27.Jun.2023

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da ukoliko Rusija propadne kao država, svi će osetiti katastrofalne posledice..."Moj stav je sledeći: ako Rusija propadne, mi ćemo ostati pod ruševinama, svi ćemo nastradati", rekao je beloruski lider...Pokušaje rešavanja sukoba u Ukrajini...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.