Izvor: B92, 17.Feb.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojna posta iz Nisa podnela krivicnu prijavu protiv gradonacelnika Zivkovica

Gradonacelnik Nisa i potpredsednik Demokratske stranke Zoran Zivkovic saopstio je u izjavi za B2-92 da je vojna posta iz Nisa podnela protiv njega krivicnu prijavu zbog, kako stoji u dopisu, "iznosenja laznih vesti". Zivkovic je istakao da jos ne zna konkretan povod za krivicnu prijavu, ali je dodao da je zamenik javnog tuzioca u Nisu, Jova Tasic, zatrazio od Skupstine grada da se izjasni o imunitetu gradonacelnika.

Kako nam je gradonacelnik Nisa rekao predvidjena kazna za krivicno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << delo sirenja laznih vesti je tri godine zatvora. Protiv Zorana Zivkovica, pre dve sedmice, javni tuzilac u Boru takodje je podneo krivicnu prijavu zbog govora na mitingu Saveza za promene, jesenas, kada je Zivkovic rekao da "onaj ko je osudio Nebojsu Ristica, glavnog urednika TV Soko iz Sokobanje, na godinu dana zatvora ne zasluzuje da nosi casno ime Sokobanjca".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.