Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2009, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlast neće kažnjavati Srbe ako izađu na kosovske izbore

LEPOSAVIĆ - Ministar Srbije za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović rekao je danas da vlasti u Srbiji neće kažnjavati Srbe ukoliko izađu na lokalne izbore 15. novembra na Kosovu i Metohiji.

Bogdanović je ponovio stav Vlade Srbije da ne postoje uslovi za izlazak Srba na predstojeće izbore u južnoj srbijanskoj pokrajini.

"Prosto ne znam šta je to što treba da se uradi, kakva izjava treba da se da i poziv da se uputi Srbima na Kosovu i Metohiji da bi izašli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ili ne izašli na izbore. Ako neko želi da se neko možda spali na Gazimestanu, predsednik ili premijer ili cela Vlada, da bi se poslala poruka Srbima da nismo za izbore? Žao mi je, ali to se neće desiti", rekao je Bogdanović.

On je danas, prilikom obilaska objekata koji se grade u Lešku, rekao da ne može biti dopušteno nenamensko trošenje novca koji dolazi u pokrajinu, već se mora ulagati u ono za šta je doznačen.

Bogdanović je obišao nekoliko objekata na severu Kosova koje finansira Vlada Srbije, gradilište sportske hale u Lešku, kao i radove na izgradnji puta Borova-Lešak.

Ministar će narednih nedelja obići i druge projekte čije je ostvarenje u toku u celoj pokrajini i to će, kako je rekao, biti prilika da se vidi kako se troši novac koji je izdvojilo Ministarstvo na čijem je on čelu, kao i ostali resori.

"Za poslednjih 15 meseci novac se ravnomerno raspodeljuje kako na severu tako i na jugu Kosova i Metohije. Želimo da svi Srbi, gde god da žive, dobijaju istu pomoć i da je, što je najbitnije, koriste namenski", rekao je Bogdanović.

Ministar je najavio raspisivanje novog konkursa za podsticajna sredstva koja bi trebalo da iznose oko 110 miliona dinara i dodao da će u narednom periodu biti analiziran rad lokalnih samouprava na Kosovu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.