Vlasotince: pomoć romskim porodicama

Izvor: TvojPortal.com, 06.Maj.2011, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasotince: pomoć romskim porodicama

06.05.2011. Autor: Danilo Kocić | Izvor: Južne vesti

VLASOTINCE – Posebnu brigu i u ovo vreme krize posvećujemo najosteljivijim kategorijama stanovništva među kojima su romske i izbegličke porodice, rekao je Srđan Šušulić, predsednik opštine Vlasotince.

Vlasotince: pomoć romskim porodicama

Za rešavanje problema Roma, ove godine biće izdvojeno 35.000 evra, a predviđeno je i ulaganje 160 miliona dinara za samozapošljavanje jednog broja od >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << 160 izbeglica, koji uglavno žive u kolektivnom centru.
Predsednik Šušulić ocenjuje da ljudima ovoga kraja ne manjka preduzetnički duh, ali im je potrebna podrška nadležnih institucija. To važi i za samu lokalnu samoupravu, koja ne bi ostvarila brojne razvojne programe da nije uspostavljena dobra komunikacija sa nadležnim organima Republike Srbije.
- Naš budžet iznosi 330 miliona dinara, ali ipak uspevamo da namirimo najvažnije socijalne i razvojne potrebe, a nismo zanemarili ni razvoj infrastrukture - podseća Šušulić.
U Vlasotincu, u industrijskoj zoni, koja je otvorena pre sedam godina, sagrađeni su Tekstilna fabrika “Grupa Fiorentino” iz Italije, fabrika “Elrad” iz Slovenije i “Gruner” iz Nemačke i Mesna industrija “Lemes”, čiji su vlasnici preduzetnici iz Vlasotinca.
- Sve te projekte smo podržali konkretnim merama, jer smo smanjili komunalne takse, obezbedili struju i kompletnu infrastrukturu - zaključuje Srđan Šušulić.

pomoćromivlasotince

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.