Vladika Kačavenda podeo ostavku zbog bolesti

Izvor: Kurir, 10.Nov.2012, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladika Kačavenda podeo ostavku zbog bolesti

BEOGRAD - Srpska pravoslavna crkva (SPC) saopštila je da je episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije (Kačavenda) zbog ozbiljnih zdravstvenih teškoća od Sinoda SPC zvanično zatražio da bude oslobođen aktivne službe, odnosno upravljanja eparhijom.

"Sinod je primio i načelno prihvatio ostavku vladike Vasilija, ali ga je ujedno umolio da, uprkos teškoćama, rukovodi životom Eparhije zvorničko-tuzlanske do redovnog zasedanja Svetog arhijerejskog sabora u maju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 2013. godine", navodi se na sajtu Informativne službe SPC-a.

Sinod navodi da je vladika iz dva razloga umoljen da ostane još na fukciji - prvi je taj što je konačno razrešenje od upravljanja Eparhijom u nadležnosti Sabora, a ne Sinoda, i drugi da bi završio započete graditeljske i druge važne projekte u poverenoj mu Eparhiji.

Vest je, kako Sinod navodi, objavljena povodom učestalih pitanja novinara zasnovanih na medijskim spekulacijama.

"Sve van ovih činjenica spada u oblast subjektivnih pretpostavki i konstrukcija", dodaje se na sajtu Infoslužbe SPC.

Episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije (Kačavenda) bio je primoran da pred proširenim sastavom Sinoda Srpske pravoslavne crkve potpiše da će u naredna tri meseca otići u penziju iz zdravstvenih razloga, objavio je Danas u petak.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Vladika Vasilije podeo ostavku zbog bolesti

Izvor: RTS, 10.Nov.2012

Episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije zatražio od Sinoda SPC da bude oslobođen aktivne službe. Sinod traži od vladike da rukovodi eparhijom do redovnog zasedanja Svetog arhijerejskog sabora maja sledeće godine. ..Srpska pravoslavna crkva saopštila je da je episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.