Vladika Irinej pisao Pensu odmah po pritvaranju Joanikija

Izvor: B92, 18.Maj.2020, 07:22

Vladika Irinej pisao Pensu odmah po pritvaranju Joanikija

Odmah po pritvaranju episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija u Nikšiću, episkop istočnoamerički Irinej uputio je hitnu molbu potpredsedniku SAD Majklu Pensu.

Pisao mu je da se zauzme kod vlasti Crne Gore za njegovo hitno oslobađanje i prekid progona nad sveštnstvom i vernicima SPC, saopšteno je iz kancelarije episkopa istočnoameričkog.

"Njegovo preosveštenstvo episkop istočnoamerički Irinej, ponovo je poslao molbu u kancelariju potpredsednika Pensa, s >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obzirom da su verske slobode u svetu jedan od prioriteta američke vlade, da učini sve što je u njegovoj moći da prestane progon na verskoj i političkoj osnovi u Crnoj Gori nad episkopima, sveštenstvom i narodom Srpske pravoslavne crkve", navodi se u saopštenju, koje je preneo "Sabornik.net".

U saopštenju se ističe da vladika Irinej nastavlja sa naporima da u diplomatskim i krugovima vlasti u SAD "skrene pažnju na stradanje i progon SPC u Crnoj Gori", posebno vladike Joanikija i sveštenika Eparhije budimljansko-nikšićke.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Episkop Irinej pisao Majku Pensu povodom situacije u Crnoj Gori

Izvor: RTS, 18.Maj.2020

. Episkop istočnoamerički Irinej uputio je molbu potpredsedniku SAD Majku Pensu da učini sve što je u njegovoj moći da prestane progon na verskoj i političkoj osnovi nad episkopima, sveštenstvom i vernicima SPC u Crnoj Gori.

Nastavak na RTS...

Molba Pensu da se zauzme za prestanak progona SPC u Crnoj Gori

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Maj.2020

BEOGRAD - Njegovo preosveštenstvo episkop istočnoamerički Irinej poslao molbu u kancelariju američkog potpredsednika Majka Pensa, s obzirom da su verske slobode u svetu jedan od prioriteta američke vlade, da učini sve što je u njegovoj moći da prestane progon na verskoj i političkoj osnovi u...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.