Vlada utvrdila predlog izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Okt.2017, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada utvrdila predlog izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima

Vlada Srbije utvrdila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima kojima je, kako se navodi, "omogućen delotvorniji sistem bezbednosti saobraćaja i veća zaštita ranjivih kategorija učesnika u saobraćaju".

Kako se navodi u saopštenju posle sednice Vlade, izmenama tog zakona omogućena je "izgradnja i promena svesti, stavova, znanja i veština svih učesnika u saobraćaju putem adekvatnog obrazovanja, vaspitanja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i informisanja".

Utvrđen je i Predlog zakona o elektronskim komunikacijama koji će, kako je navela Vlada, omogućiti uspešno uključivanje Srbije u jedinstveno evropsko digitalno tržište, obezbediti veću zaštitu krajnjih korisnika elektronskih komunikacionih usluga i unaprediti uslove poslovanja operatera elektronskih komunikacija u Srbiji.

"Cilj zakona je da Vlada Srbije, privredni subjekti i organizacije zajedno rade na razvoju regulatornog okvira koji stimuliše rast i stvara zajedničke vrednosti i prilike za digitalnu budućnost. Ovim zakonom Srbija usklađuje svoje zakonodavstvo sa pravnim tekovinama EU u oblasti elektronskih komunikacija", piše u saopštenju.

Vlada je usvojila je i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o osnivanju Transportne zajednice u oblasti drumskog, železničkog, vodnog i pomorskog saobraćaja čiji je cilj razvoj transportne mreže između Evropske unije i strana potpisnica Jugoistočne Evrope.

Kako se navodi u saopštenju, Transportna zajednica imaće važnu ulogu u približavanju politike i standarda Evropske unije u oblasti drumskog saobraćaja svih potpisnica Jugoistočne Evrope.

Dodaje se da je posle ratifikacije Ugovora od strane svih potpisnica, predviđeno da u decembru ove godine bude održan i Prvi ministarski sastanak Transportne zajednice.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.