Vlada seli Stefanovića zbog Vuka

Izvor: B92, 01.Dec.2011, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada seli Stefanovića zbog Vuka

Beograd -- Zbog sukoba između šefa pregovaračkog tima Beograda Borislava Stefanovića i šefa diplomatije Vuka Jeremića, Vlada odlučila da preseli Stefanovića, piše "Pres".

Prema pisanju tog lista, "Jeremić je u poslednje vreme na razne načine omalovažavao Stefanovića - smenio ga je sa mesta šefa kabineta, oduzeo mu službeni automobil i dodelio najstariji auto u voznom parku Ministarstva spoljnih poslova".

Navodno, kako saznaje "Pres", Stefanović je premešten >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u "golubarnik" na vrhu zgrade tog ministarstva.

U Vladi Srbije su odlučili da formiraju Kancelariju za stručne i operativne poslove koja će Stefanovićevom timu za dijalog s Prištinom pružati podršku u administrativnom i tehničkom pogledu i starati se o realizaciji konkretnih dogovora, pa nije isključeno da novi Stefanovićev kabinet bude upravo u prostorijama te kancelarije, piše "Pres" i podseća da je Stefanović direktor MSP-a.

Kancelarija treba da obavlja administrativne i tehničke poslove za pregovarački tim i da brine o sprovođenju odluka dogovorenih u dijalogu Beograda i Prištine.

Vlada je juče na telefonskoj sednici za direktora kancelarije imenovala Dejana Pavićevića, sekretara beogradskog tima za pregovore sa Prištinom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.