Vlada proglasila vanredno stanje

Izvor: B92, 27.Nov.2022, 17:12

Vlada proglasila vanredno stanje

Na hitnoj sednici koja je održana danas vlada je proglasila vanredno stanje.

Italijanska vlada je izdvojila dva miliona evra za službe spasavanja i obnavljanje javnih usluga.

Vlada izražava bliskost sa građanima, gradonačelnicima i gradovima ostrva Iskije i zahvaljuje spasiocima koji tragaju za žrtvama, navodi se u saopštenju italijanske premijerke Ðorđe Meloni, preneo je AP.

Prefekt Napulja Klaudio Palomba potvrdio je da su u klizištu sa naslagama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << blata i odronima, koji su se survali niz padinu uzvišenja prema luci Kazamičola, poginule dve ženske osobe, devojčica čije je telo izvučeno danas iz porodične kuće i 31-godišnje žene, čije je telo pronađeno juče.

Još 10 ljudi se vode kao nestali u Kazamičolu, za koje se strahuje da su zatrpani pod blatom i ruševinama.

Pored poginulih i nestalih, četiri osobe su povređene, a više od 160 je raseljeno.

Veoma jaka kiša pokrenula je juče pred zoru ogromno klizište sa naslagama blata i odronima koji su se survali niz padinu uzvišenja prema luci Kazamičola, rušeći sve pred sobom i odnoseći u more čitave zgrade i vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Italija, proglašeno vanredno stanje na ostrvu Iskija zbog klizišta

Izvor: RTS, 27.Nov.2022

Italijanska vlada proglasila je vanredno stanje na ostrvu Iskija na hitnoj sednici, izdvojivši dva miliona evra za službe spasavanja i obnavljanje javnih usluga. Nakon nevremena koje je pokrenulo klizište na ostrvu, desetak osoba se vodi kao nestalo. . Vlada izražava...

Nastavak na RTS...

MEĐU ŽRTVAMA I DEVOJČICA Broj stradalih u klizištu na Iskiji porastao na tri

Izvor: Blic, 28.Nov.2022, 00:16

Najmanje tri osobe, uključujući jednu devojčicu, nastradale su na južnom italijanskom ostrvu Iskija nakon što je klizište izazvano jakom kišom opustošilo gradić Kazamičola, saopštila je danas kancelarija prefekta Napulja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.