ITALIJA PROGLASILA VANDREDNO STANJE: Situacija je kritična...

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Nov.2022, 17:40

ITALIJA PROGLASILA VANDREDNO STANJE: "Situacija je kritična..."

Italijanska vlada proglasila je vanredno stanje na ostrvu Iskija na hitnoj sednici koja je održana danas i izdvojila dva miliona evra za službe spasavanja i obnavljanje javnih usluga.

Vlada izražava bliskost sa građanima, gradonačelnicima i gradovima ostrva Iskije i zahvaljuje spasiocima koji tragaju za žrtvama, navodi se u saopštenju italijanske premijerke Ðorđe Meloni, preneo je AP.

Prefekt Napulja Klaudio Palomba potvrdio je da su u klizištu sa naslagama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << blata i odronima, koji su se survali niz padinu uzvišenja prema luci Kazamičola, poginule dve ženske osobe, devojčica čije je telo izvučeno danas iz porodične kuće i 31-godišnje žene, čije je telo pronađeno juče.

Još 10 ljudi se vode kao nestali u Kazamičolu, za koje se strahuje da su zatrpani pod blatom i ruševinama.

Pored poginulih i nestalih, četiri osobe su povređene, a više od 160 je raseljeno.

Veoma jaka kiša pokrenula je juče pred zoru ogromno klizište sa naslagama blata i odronima koji su se survali niz padinu uzvišenja prema luci Kazamičola, rušeći sve pred sobom i odnoseći u more čitave zgrade i vozila.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.