Vlada potvrdila sporazum o auto-putu Beograd - Sarajevo

Izvor: RTS, 20.Feb.2020, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada potvrdila sporazum o auto-putu Beograd - Sarajevo

Vlada Srbije utvrdila je Predlog zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica, kojim će biti omogućeno objedinjavanje prethodnih zakonskih rešenja i sveobuhvatno regulisana materija koja se odnosi na zaštitu ove populacije.
Članovi vlade utvrdili su Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Saveta ministara Bosne i Hercegovine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o saradnji na realizaciji projekta auto-puta/brze saobraćajnice Beograd - Sarajevo - Beograd.

Ovaj projekat je od velikog nacionalnog, regionalnog i međunarodnog značaja jer se njime ostvaruje veza, ne samo sa auto-putem "Miloš veliki" i budućim "Moravskim koridorom", već i sa Pan - evropskim koridorima.
Njegovom realizacijom biće unapređena putna struktura u regionu, čime se stvaraju uslovi za bolju ekonomsku saradnju i privredno povezivanje dve države.
Na inicijativu Komesarijata za izbeglice i migracije, na sednici je usvojena Uredba o izdavanju doplatne poštanske marke "Krov 2020", koja predviđa njeno štampanje u periodu od 2. do 14. marta ove godine, u tiražu od 1,5 milion komada i u vrednosti od 10 dinara.
Prodajom ukupnog tiraža biće obezbeđena finansijska sredstva za kupovinu do deset seoskih domaćinstava za porodice izbeglica i interno raseljenih lica.
Vlada Srbije utvrdila je osnovu za zaključivanje sporazuma između Vlade Republike Srbije i Saveta ministara Republike Albanije o uzajamnom priznavanju kvalifikovanih usluga od poverenja koja se pružaju u Republici Srbiji i Republici Albaniji.
Potpisivanje ovog sporazuma doprineće unapređenju bilateralnih odnosa u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, kao i eliminisanju prepreka u elektronskom poslovanju, omogućiti korišćenje i jednako pravno dejstvo kvalifikovanih usluga od poverenja u obe zemlje i uzajamno priznavanje kvalifikovanih sredstava za kreiranje elektronskog potpisa, kvalifikovanog elektronskog pečata i elektronskog žiga.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada potvrdila sporazum o autoputu Beograd-Sarajevo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2020

Vlada Srbije danas je utvrdila Predlog zakona kojim potvrđuje Sporazuma između Vlade Srbije i Saveta ministara BiH o saradnji na realizaciji projekta autoputa Beograd - Sarajevo - Beograd...Ovaj projekat je od velikog nacionalnog, regionalnog i međunarodnog značaja, jer se njime ostvaruje veza, ne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.