Vlada Vojvodine usvojila izveštaj o trošenju budžeta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jul.2011, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Vojvodine usvojila izveštaj o trošenju budžeta

NOVI SAD -

Vlada Vojvodine je danas usvojila izveštaj o trošenju budžeta u prvih šest meseci ove godine i ovih dana će ga dostaviti pokrajinskom parlamentu, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje.

Na sednici, kojom je predsedavao predsednik vlade Bojan Pajtić, usvojen je dokument službeno nazvan Izveštaj o izvršenju Pokrajinske skupštinske odluke o budžetu Vojvodine za period januar - jun ove godine, koji prema Zakonu o budžetskom sistemu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Uredbi o budžetskom računovodstvu mora da bude dostavljen Skupštini Vojvodine do 30. jula.

Zbog povećanog iznosa sredstava u visini od dve milijarde dinara Pokrajinska vlada je danas donela i rešenje o izmenama Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u Vojvodini za ovu godinu.

Pomenuti novac će se potrošiti za uređenje kanalske mreže za odvodnjavanje, ponajviše u srednjem Banatu kao posebno ugroženom području, zatim za nasipe, melioraciju seoskih pašnjaka i livada, za uređenje atarskih puteva i komasaciju u više opština.

Iz te budžetske stavke će biti plaćana i kontrola plodnosti zemljišta, praćenje bolesti i štetočina, kao i početak sistematskog ispitivanja opasnih i štetnih materija u zemljištu, vodi i mulju.

Novac je predviđen i za poljočuvarsku službu, za rekonstrukciju postojećih i podizanje novih ribnjaka na neobradivom poljoprivrednom zemljištu i za druge namene, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.