Vlada Srbije usvojila odluku o broju budžetskih studenata za 2022/23. godinu

Izvor: Beta, 27.Maj.2022, 12:52

Vlada Srbije usvojila odluku o broju budžetskih studenata za 2022/23. godinu

 Vlada Srbije usvojila je odluku da država finansira 40 studenata prve godine osnovnih studija više nego prethodne akademske godine, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.Kako se navodi, na prvu godinu osnovnih studijskih programa na teret državnog budžeta biće upisano 18.098 studenata, što je u odnosu na prethodnu godinu više za 40 studenata.Na prvu godinu doktorskih akademskih studija predvidjen je upis 785 studenata, što je u odnosu na prethodnu godinu više za osam studenata, navodi se u saopštenju i dodaje da će država finasirati školarine za 4.632 studenata prve godine studijskih programa osnovnih strukovnih studija."Odluku o broju studenata studijskih programa master akademskih studija Vlada Srbije će doneti naknadno, kako bi se, sa Nacionalnim savetom za visoko obrazovanje i drugim relevantnim institucijama, obavile dodatne konsultacije o broju budžetskim mesta na novim studijskim programima", navodi Ministarstvo prosvete u saopštenju.Podsetili su da svaki fakultet donosi odluku o broju samofinansirajućih studenata, u skladu sa zakonom i autonomijom univerziteta.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Počinje trka za indeks - kolike su kvote i koliko koštaju prijemni ispiti

Izvor: RTS, 27.Maj.2022

Maturanti srednjih škola se uveliko spremaju za upis na fakultete. Marijana Dukić Mijatović, državna sekretarka u Ministarstvu prosvete kaže da će na prvu godinu osnovnih i integrisanih i akademskih studija moći će da se upiše 18.000 studenata. Ističe da je poboljšan studentski standard...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.