Vlada Srbije uspostavlja Informacioni sistem COVID - 19: Sve informacije će biti na jednom mestu

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Apr.2020, 19:31

Vlada Srbije uspostavlja Informacioni sistem COVID - 19: Sve informacije će biti na jednom mestu

Institut za javno zdravlje "Batut" obavezan je da dnevno do 14 sati podatke dostavlja Ministarstvu zdravlja.

Radi vršenja epidemiološkog nadzora povezanog sa COVID -19, uspostavlja se jedinstveno i centralizovano softversko rešenje - Informacioni sistem COVID-19, koji će voditi Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", navodi se u Zaključku Vlade Srbije koji je danas objavio Službeni glasnik.

Podršku Institutu pružaće Kancelarija za informacione >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tehnologije i elektronsku uprave i Republički fond za zdravstveno osiguranje.

Zdravstvene ustanove u kojima su smešteni na bolnička lečenja oboleli od COVID-a, instituti i zavodi za javno zdravlje, laboratorije koje vrše testiranja i drugi nadležni organi i institucije, podatke o izlečenima, preminulima, testiranima, licima pod samoizolacijom i u smeštaju obavezane su da podatke vode u uspostavljenom softevrskom rešenju.

Institut za javno zdravlje "Batut" obavezan je da dnevno do 14 sati podatke dostavlja Ministarstvu zdravlja, a radi nadzora za mere samoizolacije i pojačanog zdravstvenog nadzora da ih dostavlja i MUP-u i Vojsci Srbije.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Pedijatar odgovara na pitanje da li treba da vakcinišete svoje dete u doba pandemije VIDEO

Izvor: B92, 04.Apr.2020, 11:46

Ovih dana mnoge roditelje muči pitanje da li treba da vakcinišu decu i da li to smeju da odlože u vreme pandemije virusa covid-19...Ovo se već odrazilo na to da se vakcinacija po domovima zdravlja obavlja sporijim tempom, a pedijatar dr Saša Milićević kaže za TV Prva da za to postoje tri razloga..."Postoji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.