Potvrđeno – 21 lice imalo kontakte sa oboljelim od korona virusa iz Novog Pazara!

Izvor: SandzakPress.net, 03.Apr.2020, 13:11

Potvrđeno – 21 lice imalo kontakte sa oboljelim od korona virusa iz Novog Pazara!

Direktor Zavoda za javno zdravlje dr Šefadil Spahić kazao je da je potvrđen prvi slučaj obolelog od virusa covid 19 u Novom Pazaru. U pitanju je pedesetosmogodišnji muškarac koji je transportovan u Kliničko bolnički centar u Kragujevcu. Dr Spahić je je kazao da je epidemiološka situacija sada narušena, ali da je i dalje pod punom kontrolom. Zavod za javno zdravlje preduzeo je sve potrebne mere. U saradnji sa Policijskom upravom iz kontakata je identifikovano 21 lice, kojima je izrečena >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << mera pojačanog epidemiološkog nadzora, a jedanaestoro najbližih kontakata obolelog je uzorkovano. “Mi smo tu osobu već hospitalizovali. Od pre dva dana oboleli je na Infektivnom odeljenju, a danas je prebačen u Kliniku za infektivne bolesti u Kragujevcu. Nas sada interesuju kontakti. Mi smo identifikovali sve kontakte prvog reda gde spadaju porodica, posao i osobe koje duže od dva sata borave sa tom osobom”, kazao je Spahić. Osim identifikacije kontakata, izvršena dezinfekcija objekata u kojima je boravio oboleli, te da se istražuju i kontakti u zdravstvenim ustanovama. Referentna laboratorija za Zavod za javno zdravje u Novom Pazaru je Veterinarski institut u Kraljevu. (RTVNP) The post Potvrđeno – 21 lice imalo kontakte sa oboljelim od korona virusa iz Novog Pazara! appeared first on Sandžak PRESS.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na SandzakPress.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada Srbije formirala informacioni sistem COVID-19

Izvor: B92, 03.Apr.2020

Radi vršenja epidemiološkog nadzora povezanog sa COVID -19, uspostavlja se jedinstveno i centralizovano softversko rešenje - Informacioni sistem COVID-19, koji će voditi Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", navodi se u Zaključku Vlade Srbije koji je objavio Službeni glasnik.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.