Potvrđeno – 21 lice imalo kontakte sa oboljelim od korona virusa iz Novog Pazara!

0
157

Direktor Zavoda za javno zdravlje dr Šefadil Spahić kazao je da je potvrđen prvi slučaj obolelog od virusa covid 19 u Novom Pazaru. U pitanju je pedesetosmogodišnji muškarac koji je transportovan u Kliničko bolnički centar u Kragujevcu. Dr Spahić je je kazao da je epidemiološka situacija sada narušena, ali da je i dalje pod punom kontrolom.

Zavod za javno zdravlje preduzeo je sve potrebne mere. U saradnji sa Policijskom upravom iz kontakata je identifikovano 21 lice, kojima je izrečena mera pojačanog epidemiološkog nadzora, a jedanaestoro najbližih kontakata obolelog je uzorkovano.

“Mi smo tu osobu već hospitalizovali. Od pre dva dana oboleli je na Infektivnom odeljenju, a danas je prebačen u Kliniku za infektivne bolesti u Kragujevcu. Nas sada interesuju kontakti. Mi smo identifikovali sve kontakte prvog reda gde spadaju porodica, posao i osobe koje duže od dva sata borave sa tom osobom”, kazao je Spahić. Osim identifikacije kontakata, izvršena dezinfekcija objekata u kojima je boravio oboleli, te da se istražuju i kontakti u zdravstvenim ustanovama.

Referentna laboratorija za Zavod za javno zdravje u Novom Pazaru je Veterinarski institut u Kraljevu.

(RTVNP)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.