Izvor: RTS, 09.Sep.2020, 16:19

Vlada Srbije donela odluku o zamrzavanju vojnih vežbi sa svim partnerima

Vlada Republike Srbije na današnjoj sednici donela je odluku kojom se zamrzavaju sve vojne vežbe i aktivnosti sa svim partnerima u narednih šest meseci. Ministar odbrane Aleksandar Vulin istakao je da se Srbija nalazi pod strašnim i nezasluženim pritiskom EU. Od nas se traži da napustimo planirane vojne vežbe sa Belorusijom, rekao je Vulin.
"U narednom periodu nećemo učestvovati u bilo kakvim vežbama ili vojnim aktivnostima ni sa NATO-om, ni sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ODKB-om, ni sa Rusijom, SAD, Kinom, EU, ni sa Istokom, ni sa Zapadom", izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Naveo je da će naše učešće u mirovnim operacijama biti posebno razmotreno i prema potrebi suspendovano.
Vulin je istakao da se Srbija nalazi pod strašnim i nezasluženim pritiskom EU.
Ti pritisci, kako je rekao, nemaju nikakvog smisla i nisu utemeljeni na našim odlukama, postupcima, pa čak ni u realnosti, i rezultat su histerije koja određuje političke odluke i pravce velikih i moćnih zemalja.
"Od nas se traži da po cenu odustajanja od naše evropske budućnosti i po cenu još većih pritisaka na našu politiku, i na naš narod na KiM i u RS, napustimo planirane vojne vežbe sa Belorusijom", rekao je Vulin.
Ministar odbrane je podsetio da je Srbija odlukom Narodne skupštine vojno neutralna zemlja.
"Da bismo sačuvali poziciju vojne neutralnosti i izbegli, ili bar umanjili, posledice pojačanih napada na zemlju, na našu politiku i ekonomiju, Vlada je donela odluku da u narednih šest meseci prekine sa svim vojnim vežbama i svim aktivnostima sa svim partnerima, bez razlike", rekao je Vulin.
On je istakao da proces opremanja i jačanja Vojske Srbije neće biti zaustavljen, i da će se raditi na povećanju borbene gotovosti više i upornije nego ikada pre.
"Ovo je jedini način da sačuvamo vojnu neutralnost i ova bolna odluka nas obavezuje da se oslanjamo samo na sebe i na svoju snagu", rekao je Vulin.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vulin: Srbija prekida sve vojne vežbe sa svim partnerima, pritisak na Srbiju kao rezultat histerije

Izvor: Radio 021, 09.Sep.2020

Vlada Srbije na današnjoj sednici donela je odluku da u narednih šest meseci prekine sve vojne vežbe i sve vojne aktivnosti sa svim partnerima...Ministar odbrane Aleksandar Vulin posle sednice Vlade izjavio je da se Republika Srbija nalazi pod strašnim i nezasluženim pritiskom Evropske unije..."Pritisci...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.