Vlada Kosova nudi 20.000 evra za informacije o osobi koja je pucala na autobus u Glođanu

Izvor: VOA, 27.Nov.2021, 18:21

Vlada Kosova nudi 20.000 evra za informacije o osobi koja je pucala na autobus u Glođanu

Vlada Kosova ponudila je 20.000 evra kao nagradu za informacije koje bi mogle da dovedu do hapšenja osobe koja je u petak pucala na autobus u mestu Glođane i pritom usmrtila tri osobe i ranila jednu. Iz Vlade je saopšteno da je Kosovska policija angažovana sa svim relevantnim jedinicama u istrazi i rasvetljavanju ubistava u najkraćem roku, prenosi Fonet. "Apelujemo na građane koji možda imaju neka saznanja o slučaju da pomognu policiji da pronađe počinioca ovog dela i za to nudimo nagradu od 20.000 evra za svakog građanina koji može da pruži informacije koje dovode do rasvetljavanja ili otkrivanja ovog slučaja", navodi se u saopštenju. Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svećlja rekao je na konferenciji za novinare u subotu da policija istražuje nekoliko tragova povezanih sa ubistvom u selu Glođane kod Dečana u petak. Svećlja je pozvao građane Dečana i Kosova da sarađuju sa policijom i pruže sve informacije koje bi pomogle u rasvetljavanju ovog slučaja. “Već imamo različite informacije dobijene na razne načine kojima se Policija Kosova po nalogu tužilaštva posebno bavi. Takođe, postavljam ultimatum ubici da se što pre preda, a onaj ko pomaže ubici umešan je u teško krivično delo. Nema solidarnosti sa ubicom dvoje učenika i vozača autobusa. Mogu da garantujem da smo odlučni da sve naše kapacitete stavimo na raspolaganje za rešavanje ovog slučaja.  Što se pre preda, to će biti bolje za ovaj okrug, ali i za građane celog Kosova“, rekao je Svećlja. Geenralni direktor Policije Kosova Samedin Mehmeti prethodno je naveo da prve sumnje ukazuju na to da je ubistvo počinila jedna osoba, ali da postoji mogućnost da je u ovom slučaju više osoba međusobno povezano. On je kako prenosi Koha ditore, naveo da je prerano govoriti o motivu ovog zločina, ali je za sada odbacio mogućnost da se radi o terorističkom aktu.  Vozač autobusa i dva učenika su ubijeni, a jedna osoba je povređena kada je u petak oko 19 časova po lokalnom vremenu pucano  iz vatrenog oružja na autobus koji je na relaciji Đakovica-Dečani prevozio učenike.  
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija: Počinilac napada kod Dečana da se preda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2021

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja rekao je danas da kosovska policija radi na istrazi ubistva i napada na autobus u Glođanu...Kako prenosi prištinski Reporteri, izvršiocu zločina je postavio ultimatum da se što pre preda...''Onaj ko pomaže ubici...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.