Viši sud odredio pritvor čoveku koji je upao naoružan u kafić na Vračaru

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Maj.2020, 22:03

Viši sud odredio pritvor čoveku koji je upao naoružan u kafić na Vračaru

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu doneo je danas rešenje kojim je osumnjičenom M.M. koji je maskiran, s automatskom puškom upao u jedan kafe na Vračaru, odredio pritvor do 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva.

Kako se navodi u saopštenju Višeg suda, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog razloga što je za krivično delo koje se okrivljenom stavlja na teret propisana >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kazna zatvora preko 10 godina.

"Način izvršenja krivičnog dela je doveo do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, a shodno članu 211 stav 1 tačka 1, 2 i 4 Zakonika o krivičnom postupku", navodi se.

Dodaje se da se osumnjičenom stavlja na teret da je izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju, kao i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Biro za komunikacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije potvrdio je u ponedeljak za agenciju Beta da je u kafe u Braničevskoj ulici muškarac s maskom na licu i automatskom puškom upao u kafić, da nije pucao, a potom je pobegao.

Dan kasnije, u utorak, saopšteno je da je policija uhapsila državljanina Crne Gore M.M. (33) i da su pretresom stana gde je bio, nađeni automatski pištolj "uzi" s prigušivačem, silikonska maska i odeća koju je nosio prilikom upada u kafe.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je u utorak novčano nagradio pripadnike beogradske kriminalističke policije koji su uhapsili tog čoveka.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.