Više od polovine Amerikanaca veruje u raj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od polovine Amerikanaca veruje u raj

VAŠINGTON - Više od 55 odsto Amerikanaca veruje da ih čuva anđeo čuvar i 67 odsto je sigurno da raj postoji, rezultati su najnovije ankete o religiji u SAD.

Institut Bejlor za istraživanje religija postavio je 350 pitanja grupi od 1.648 ispitanika. Većina njih je rekla da ih anđeo čuvar čuva od nesreća. "To me zaista iznenadilo. Kad sam otkrio da polovina Amerikanaca u to veruje, bio sam šokiran. Nisam to očekivao", rekao je jedan od autora studije Kristofer >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Bejder.

Samo četiri odsto Amerikanaca je reklo da su ateisti, a 11 odsto da ne pripada nijednoj crkvi.

Ukupno 67 odsto Amerikanaca veruje u postojanje raja, 17 odsto je reklo da raj verovatno postoji, dok je čak 73 odsto saopštilo da pakao postoji.

Žene više veruju u postojanje raja od muškaraca (68 odsto žena i 56 odsto muškaraca), crnci više veruju u raj od belaca (86 odsto crnaca i 60 odsto belaca), navodi se u anketi. Republikanci više veruju u raj od demokrata (77 odsto republikanaca i 54 odsto demokrata).

Oko 45 odsto Amerikanaca je reklo da je imalo neko mistično iskustvo tokom života. Konzervativni protestanti su najviše imali takva iskustva, više od liberalnih protestanata, katolika i Jevreja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Amerikanaci veruju u anđele i raj

Izvor: Blic, 19.Sep.2008

Više od 55 odsto Amerikanaca veruje da ih čuva anđeo čuvar i 67 odsto je sigurno da raj postoji, rezultati su najnovije ankete o religiji u SAD. Institut Bejlor za istraživanje religija postavio je 350 pitanja grupi od 1.648 ispitanika.....Većina ispitanika je rekla da ih anđeo čuvar čuva od...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.