Više od 2.000 policajaca brinulo o bezbednosti škola tokom male mature

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2022, 14:07

Više od 2.000 policajaca brinulo o bezbednosti škola tokom male mature

Koordiniranim radom i saradnjom Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, zahvaljujući dosledno sprovedenom operativnom planu, završni ispiti za učenike osmog razreda osnovnih škola protekli su bez ikakvih incidenata i ometanja, uz punu bezbednost.

Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzelo je sveobuhvatne mere bezbednosti prilikom sprovođenja završnog ispita u osnovnim školama, a više od 2.500 policajaca je, od nedelje 25. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << juna, svakodnevno obavljalo protivdiverzione preglede svih 522 škole i obezbeđivalo ih 24 sata do završetka ispita.

Svakodnevno su preduzimane i mere bezbednosne zaštite skladištenja i distribucije testova za polaganje do škola.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin čestitao je osmacima na završetku osnovnog školovanja i poželeo im da se upišu u željene srednje škole. Ministar unutrašnjih poslova je pohvalio predan rad policijskih službenika koji su dali pun doprinos da mala matura prođe bezbedno, bez ometanja i incidenata.

"Još jednom smo pokazali i dokazali da je Srbija koju vodi predsednik Vučić jaka, bezbedna i organizovana država, koja ume da se izbori sa problemima sa kojima se i mnogo moćnije zemlje od naše nisu izborile. Nismo dozvolili da oni koji vode specijalni rat protiv Srbije ostvare svoje planove, kao što vidite, mala matura je sprovedena na jedan bezbedan i organizovan način bez ijednog incidenta. Oni koji su želeli da lažnim dojavama o bombama spreče održavanje male mature i Srbiju prikažu kao neorganizovanu i nebezbednu zemlju nisu uspeli u svojoj nameri“, istakao je ministar policije Aleksandar Vulin.

Ministar policije Aleksandar Vulin zahvalio se Ministarstvu prosvete i resornom ministru Ružiću na izuzetnoj saradnji prilikom organizovanja i sprovođenja završnih ispita za učenike osmog razreda.

Ministar unutrašnjih poslova zahvalio se roditeljima i đacima na poverenju, istakavši da je Srbija još jednom pokazala da je stabilna, bezbedna i sigurna zemlja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

MUP: Malu maturu obezbeđivalo 2.500 policajaca

Izvor: Danas, 29.Jun.2022

Koordiniranim radom i saradnjom Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva prosvete, zahvaljujući dosledno sprovedenom operativnom planu, završni ispiti za učenike osmog razreda osnovnih škola protekli su bez ikakvih incidenata i ometanja, uz punu bezbednost, saopštio je MUP.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.