MUP: Malu maturu obezbeđivalo više od 2.500 policajaca 1Foto: MUP

Koordiniranim radom i saradnjom Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva prosvete, zahvaljujući dosledno sprovedenom operativnom planu, završni ispiti za učenike osmog razreda osnovnih škola protekli su bez ikakvih incidenata i ometanja, uz punu bezbednost, saopštio je MUP.

U saopštenju se ističe da je više od 2.500 policajaca od nedelje 25. juna svakodnevno obavljalo protivdiverzione preglede svih 522 škole u kojima se mala matura polagala i obezbeđivalo ih 24 sata do završetka ispita.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin čestitao je osmacima na završetku osnovnog školovanja i poželeo im da se upišu u željene srednje škole.

Vulin je pohvalio predan rad policijskih službenika koji su dali pun doprinos da mala matura prođe bezbedno, bez ometanja i incidenata.

„Još jednom smo pokazali i dokazali da je Srbija koju vodi predsednik Vučić jaka,  bezbedna i organizovana država, koja ume da se izbori sa problemima sa kojima se i mnogo moćnije zemlje od naše nisu izborile. Nismo dozvolili da oni koji vode specijalni rat protiv Srbije ostvare svoje planove, kao što vidite, mala matura je sprovedena na jedan bezbedan i organizovan način bez ijednog incidenta. Oni koji su želeli da lažnim dojavama o bombama spreče održavanje male mature i Srbiju prikažu kao neorganizovanu i nebezbednu zemlju nisu uspeli u svojoj nameri“,  istakao je Vulin.

On je zahvalio Ministarstvu prosvete i resornom ministru Branku Ružiću na izuzetnoj saradnji prilikom organizovanja i sprovođenja završnog ispita.

Vulin se zahvalio i roditeljima i đacima na poverenju, istakavši da je Srbija još jednom pokazala da je stabilna, bezbedna i sigurna zemlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari