Više od 13.000 gradjana potpisalo peticiju protiv izgradnje nacionalnog stadiona

Izvor: Beta, 08.Sep.2020, 12:51

Više od 13.000 gradjana potpisalo peticiju protiv izgradnje nacionalnog stadiona

Više od 13.000 gradjana potpisalo je za deset dana peticiju protiv izgradnje nacionalnog stadiona u Beogradu, saopštilo je danas Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti, koje je i jedan od pokretača inicijative."Naredni korak biće podnošenje zahteva za informacije od javnog značaja kako bi bila dostavljena studija o ekonomskoj isplativosti stadiona čija se izgradnja planira", dodaje se u saopštenju.Udruženje je navelo da je odluku o izgradnji stadiona u javnosti zastupao predsednik Aleksandar Vučić, koji nema formalnih ovlašćenja da donosi odluke povodom tog pitanja i da je, u momentima kada nova Vlada nije formirana, svako donošenje odluke na tu temu "tipična uzurpacija javnih ovlašćenja"."Opasna je zamena teza da stadion zapravo gradi jedan čovek, kako god se on zvao. U pitanju je projekat koji se finansira iz budžeta, dakle novcem gradjana Srbije. To je novac koji su gradjani poverili delu državnih institucija kako bi škole u koje im idu deca imale normalne toalete, kako bi u zdravstvu radio dovoljan broj lekara i kako ne bi čekali besciljno dugo preglede i lekarske intervencije, kako bi imali normalne puteve i infrastrukturu, a gradjani u udaljenim područjima kanalizaciju i vodovod", dodaje se.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Srbija: Više od 13.000 potpisa protiv gradnje nacionalnog stadiona

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Sep.2020

Više od 13.000 građana potpisalo je za deset dana peticiju protiv izgradnje nacionalnog fudbalskog stadiona u Beogradu, saopštilo je nevladino Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti, koje je i jedan od pokretača inicijative. "Naredni korak biće podnošenje zahteva za informacije od javnog...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.