Više nećete moći da kupite pripejd karticu za mobilni, a da ne budete registrovani

Izvor: Telegraf.rs, 17.Maj.2017, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više nećete moći da kupite pripejd karticu za mobilni, a da ne budete registrovani

Novi zakon o elektronskim komunikacijama, koji je u pripremi, predvideće obaveznu registraciju svih pripejd korisnika mobilne telefonije, izjavila je danas načelnica Odeljenja za elektronske komunikacije u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Andan.

Andan je objasnila da su službe bezbednosti naročito zainteresovane za to zbog novonastalih međunarodnih okolnosti te je ministarstvo to uvažavajući, unelo takvu odredbu.

- Ministarstvo je uvelo ovakvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << zakonsku odredbu - da se izvrši registracija svih postojećih i budućih pripejd korisnika kako bi službe bezbednosti, po potrebi, mogle efikasno da dođu do identiteta - rekla je Andan na sednici skupštinskog Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije.

Navodeći da je novi zakon u vladinoj proceduri, Andan kaže da će oblast zakonitog presretanja i zadržavanja podataka o elektronskoj komunikaciji biti predmet posebnog zakona.

Andan je navela da je novi zakon o elektronskim komunikacijama savremen i sistemski zakon koji treba da uredi ovu oblast za koju kaže da je jedna od bitnih oblasti za dalji razvoj privrede, kao i za unapređenje kvaliteta života svakog građanina.

- Neke odredbe postojećeg zakona su poboljšane odnosno preciznije uređene, a neki nedostaci su u periodu implementacije postojećeg zakona rešeni ovim novim zakonskim rešenjima - navela je Andan.

Jedan od njih je i, dodaje, način finansiranja Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZBOGOM ANONIMNOSTI Ukoliko želite da kupite pripejd karticu, spremite se za VELIKU PROMENU

Izvor: Blic, 18.Maj.2017, 09:04

Novi zakon o elektronskim komunikacijama, koji je u pripremi, predvideće obaveznu registraciju svih pripejd korisnika mobilne telefonije, izjavila je načelnica Odeljenja za elektronske komunikacije u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Andan...Andan je objasnila da su službe...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.