Uskoro obavezna registracija pripejd korisnika mobilne telefonije!

Izvor: NovaEnergija.net, 18.Maj.2017, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro obavezna registracija pripejd korisnika mobilne telefonije!

Novi zakon o elektronskim komunikacijama, koji je u pripremi, predvideće obaveznu registraciju svih pripejd korisnika mobilne telefonije, izjavila je načelnica Odeljenja za elektronske komunikacije u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Andan.
Andan je objasnila da su službe bezbednosti naročito zainteresovane za to zbog novonastalih međunarodnih okolnosti te je ministarstvo to uvažavajući, unelo takvu odredbu.
Ministarstvo je uvelo >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << ovakvu zakonsku odredbu – da se izvrši registracija svih postojećih i budućih pripejd korisnika, kako bi službe bezbednosti po potrebi mogle efikasno da dođu do identiteta – rekla je Andan i dodala da će oblast zakonitog presretanja i zadržavanja podataka o elektronskoj komunikaciji biti predmet posebnog zakona.
Andan je navela da je novi zakon o elektronskim komunikacijama savremen i sistemski zakon koji treba da uredi ovu oblast za koju kaže da je jedna od bitnih oblasti za dalji razvoj privrede, kao i za unapređenje kvaliteta života svakog građanina.
Neke odredbe postojećeg zakona su poboljšane odnosno preciznije uređene, a neki nedostaci su u periodu implementacije postojećeg zakona rešeni ovim novim zakonskim rešenjima – navela je Andan.
Jedan od njih je, dodaje, i način finansiranja Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge.
Izvor: Tanjug

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.