Virus korona u Kosovskoj Mitrovici: Situacija ozbiljna, ali stabilna

Izvor: Večernje novosti, 05.Jul.2020, 16:09

Virus korona u Kosovskoj Mitrovici: Situacija ozbiljna, ali stabilna

Dr Zlatan Elek direktor KBC u Kosovskoj Mitrovici ističe da je situacija u tom mestu ozbljina ali stabilna, broj obolelih od kovida 19 se povećava Dr Zlatan Elek direktor KBC u Kosovskoj Mitrovici ističe da je situacija u tom mestu ozbljina ali stabilna, broj obolelih od kovida 19 se povećava. Naime, prema podacima nadležnih iz Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici do subote uveče u srpskim sredinama u pokrajini registrovane su 43 obolele osobe ali se još >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << uvek čekaju rezultati pedeset osoba koje su testirane u petak. -Od osamnaestog juna kada smo počeli da registrujemo obolele u novom talasu od 203 registrovane osobe, pozitivne na korona virus su 43 osobe-ističe za naš list dr Aleksandar Antonijević epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici napominjući da se očekuju rezultati testova od petka. Od trideset i devet osoba koliko ih je oboleli na severu Kosmeta prema rečima dr Eleka, jedna osoba sa težim simptomima prebačena je na dalje lečenje u Kragujevac, njih desetoro se nalazi na infektivnom, šesnaest na trijažnom odeljenju dok su ostali u kućnoj samoizolaciji.Takođe, od četiri obolele osobe iz sredina na centrlanom Kosmetu jedna sa težim simptomima je prebačena u niški kliničko bolnički centar, dok se ostali po rečima dr Nebojše Lazića, direktora kbc iz Prištine sa sedištem u Gračanici nalaze na kućnom lečenju.Zbog povećanog broja obolelih krizni štabovi srpskih opština na KiM apeluju na građane da se pridržavaju svih propisanih mera, a pre svega nošenja maski, pranja ruku i držanja fizičke distance, dok krizni štabovi četiri opštine sa severa Kosmeta najavljuju rigoroznije mere ukoliko se građani ne budu ponašali odgovorno.
Pogledaj vesti o: Coronavirus,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Epidemiolog iz Zavoda u Kosovskoj Mitrovici: Ima dovoljno testova, dnevno ćemo testirati 60 osoba

Izvor: Danas, 06.Jul.2020, 15:16

Epidemiolog iz Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici doktor Aleksandar Antonijević izjavio je da je danas testirano 60 pacijenata sa respiratornim infekcijama i da ima dovoljno testova.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.