Virus korona prisutan u 27 ustanova socijalne zaštite

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jul.2020, 15:44

Virus korona prisutan u 27 ustanova socijalne zaštite

U ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za smeštaj odraslih i starih zaraženo je 15 korisnika i 34 zaposlena, a od početka epidemije ih je ukupno izlečeno više od 870 - 642 korisnika i 235 zaposlenih, saopštilo je resorno ministarstvo.

Prisustvo korona virusa potvrđeno je u 27 ustanova, a to su kako se navodi saopštenju, stacionar pri Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Zvečanska, Dom za ometene u razvoju u Tutinu, gerontološki centri Obrenovac, Mladenovac, u Mataruškoj Banji, Srem u Rumi, u Kragujevcu i u beogradskom Domu Bežanijska kosa.

Virus je prisutan, kako navode, i u službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd, kragujevačkom Zavodu za smeštaj odraslih Male pčelice, Domu za smeštaj odraslih Kulina, centrima za socijalni rad u Vranju, Novom Pazaru, i u šest gradskih odeljenja u Beogradu - Čukarica, Lazarevac, Zvezdara, Vračar, Barajevo, Mladenovac.

Kako navodi Ministarstvo, virus je prisutan i u Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu, u Ćupriji, Organizaciji socijalne zaštite za pružanje usluge lični pratilac deteta Dečje srce u Beogradu, Sigurnoj kući pri Centru za socijalni rad Solidarnost u Pančevo, Domovima za odrasle i stare u Priboju, Una Dom u Beogradu, Olga u Kotežu, MeliorVita u Jakovu.

Ministarstvo ponavlja da je domovi Doživeti stotu i Stara pruga i Radost u Negotinu rešenjem o zabrani rada Ministarstva za rada ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih, a da je Domu Nada zabranjen rad, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.