Vijetnamski aktivista osudjen na 20 godina zatvora zbog antivladinog delovanja

Izvor: Beta, 16.Avg.2018, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vijetnamski aktivista osudjen na 20 godina zatvora zbog antivladinog delovanja

Sud u Vijetnamu osudio je danas jednog aktivistu na 20 godina zatvora pošto ga je proglasio krivim za pokušaj zbacivanja komunističke vlade te zemlje.Sudjenje je trajalo jedan dan, a advokat aktiviste Ha Huj Son rekao je da je njegov klijent Le Din Luong osudjen i na pet godina kućnog zatvora.Luong je osudjen za podsticanje drugih da se pridruže grupi Vijet tan u SAD koju Hanoj smatra terorističkom organizacijom, naveo je Son.Uprkos temeljnim ekonomskim reformama u poslednjih 30 godina, Vijetnam ne toleriše opoziciju jednopartijskoj vladavini komunista.Kazna Luongu je medju najtežima prethodnih godina, u procesima vodjenim zbog navodnog ugrožavanja nacionalne bezbednosti.Medjunarodne organizacije za zaštitu ljudskih prava pozvale su na momentalno oslobadjanje Luonga.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Vijetnamski aktivista osuđen na 20 godina zatvora zbog antivladinog delovanja

Izvor: RTV Pink, 17.Avg.2018, 08:42

Sud u Vijetnamu osudio je danas jednog aktivistu na 20 godina zatvora pošto ga je proglasio krivim za pokušaj zbacivanja komunističke vlade te zemlje.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.