Vijesti: Studenti da se sami snađu za prevoz iz Srbije u Crnu Goru

Izvor: B92, 21.Jul.2020, 20:07

Vijesti: Studenti da se sami snađu za prevoz iz Srbije u Crnu Goru

Još je neizvesno kada će se i kako vratiti studenti iz Crne Gore koji studiraju u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji u tu državu.

Kako su “Vijestima” ispričali neki od njihovih roditelja, oko 350 studenata uputilo je pismo Ambasadi Crne Gore u Beogradu, ali tvrde da još nisu dobili odgovor na koji način će biti organizovan njihov povratak nakon završetka ispitnog roka.

“Deca su potpuno izgubljena. Studentske menze u Beogradu ne rade već petnaest dana. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Moraju da se isele iz domova. Svi oni žele da se što pre vrate u Crnu Goru, ali ovog puta, za razliku od prvog talasa kada je povratak bio organizovan, niko još ne pominje takvu mogućnost“, kazala je zabrinuta majka.

Iz crnogorske Ambasade u Beogradu „Vijestima“ je odgovoreno da nema organizovanog prevoza.

“Studenti idu ili privatnim vozilima ili koriste postojeće linije privatnih autoprevoznika. IJZ propisuje mere karantina, ili samoizolacije. Ambasada u tom delu nema nadležnosti“, stoji u odgovoru Ambasade.

Izvesno je da sve njih kada se vrate, zbog popunjenosti drugih karantina u Crnoj Gori, očekuje karantin u Beranama.

Karantin u tom gradu otvoren je pre nekoliko dana u Domu učenika i studenata i ima oko 200 kreveta.

Da se u njemu već nalazi jedan broj ljudi koji dolaze iz inostranstva, moglo se videti i ovih dana. Otvoreni prozori, žagor i graja, čak i pesma iz pojedinih soba, uz pripadnike Vojske Crne Gore koja stražari ispred, prizor je koji izgleda prilično zabrinjavajuće, ali na koji se prolaznici polako navikavaju, pišu Vijesti.

Neki od zdravstvenih radnika koji svakodnevno obilaze ljude u karantinu, kazali su da su uslovi veoma dobri u odnosu na karantine u nekim drugim gradovima. Dom učenika i studenata useljen je pre dve godine, i skoro da je u potpunosti nov.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.