Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Apr.2020, 11:18

Veterinari preporučuju vlasnicima mačaka da svoje ljubimce ne puštaju napolje

Veterinari su vlasnicima mačaka preporučili da njihovi kućni ljubimci ostanu u zatvorenom prostoru kako bi se sprečilo širenje koronavirusa.

Međutim, iz Britanskog udruženja veterinara navode da "vlasnici ne bi trebalo da brinu" o bilo kakvom riziku od zaraze preko njihovih kućnih ljubimaca, piše BBC.

"Ne postoji nijedan slučaj psa ili mačke koji su zarazili čoveka koronavirusom", izjavio je za BBC Njuz dr Angel Almendros sa Gradskog univerziteta u Hong Kongu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Istraživanje je pokazalo da mačke mogu da se zaraze od drugih mačaka.

Međutim, preporučuju se mere predostrožnosti kako bi se sprečilo da ljubimcima virus dospe u krzno sa ruku vlasnika.

"Praktikujte dobru higijenu ruku i pokušajte držati mačke u zatvorenom prostoru. Izbegavajte nepotreban kontakt sa kućnim ljubimcima, te ih nemojte grliti ili im dopustiti da vam ližu lice i ne dodirujte pse drugih ljudi kada ste u šetnji", rekla je predsednica Britanskog udruženja veterinara Danijela Dos Santos.

Dr Almendros dodaje da je u Hongkongu jedan pas bio zaražen koronavirusom, a da je očigledno zaraza prešla s njegovog vlasnika.

"Ali čak i kada je rezultat pozitivan, životinje se ne razboljevaju", rekao je.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veterinari preporučuju vlasnicima da mačke ne izlaze napolje zbog korona virusa

Izvor: Danas, 08.Apr.2020

Veterinari su vlasnicima mačaka preporučili da njihovi kućni ljubimci ostanu u zatvorenom prostoru kako bi se sprečilo širenje korona virusa.

Nastavak na Danas...

Korona virus: Ne puštajte mačke napolje, savetuju veterinari

Izvor: Danas, 08.Apr.2020

BBC Veterinari preporučuju vlasnicima mačaka da ne puštaju kućne ljubimce kako bi sprečili širenje korona virusa. Ali iz britanske veterinarske asocijacije kažu da „vlasnici ne treba da brinu“ da će ih njihovi ljubimci zaraziti. „Nije zabeležen nijedan slučaj da su pas ili mačka inficirali...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.