Vesti istražuju: Srbi ne daju Marka i Lazara

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jul.2017, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vesti" istražuju: Srbi ne daju Marka i Lazara

Iako mnoge firme preporučuju zaposlenima da koriste pseudonime da bi sakrili poreklo, činjenica je da se naši sunarodnici ne odriču tradicije.

Kada se neobazrivo javite na nepoznati broj na displeju telefona, s druge strane vam, na primer, frau Štubi nudi životno osiguranje, a her Rudi objašnjava najnoviju internet ponudu vrlo retko se u takvim prilikama čuje neko strano ime ili prezime.

To se sigurno neće desiti ako vas pozove kol centar osiguranja Svis lajf, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << piše "Zontagscajtung", jer je rukovodstvo ove firme preporučilo zaposlenima da umesto imena koja zvuče "auslenderski" koriste pseudonime koji zvuče domaće. Reakcije čitalaca su pokazale da ova praksa nije usamljena.

Ipak, u inat ovim firmama koje preporučuju zaposlenima da kriju poreklo, naši sunarodnici se ne odriču tradicije. A kako se bore sa ovom praksom, možete čitati u vikend izdanju "Vesti".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.