Vesić za TV Prva: Kurti vodi politiku zastrašivanja, kako bi se Srbi iselili sa KiM VIDEO

Izvor: B92, 19.Jun.2023, 10:43

Vesić za TV Prva: Kurti vodi politiku zastrašivanja, kako bi se Srbi iselili sa KiM VIDEO

Beograd -- Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je za TV Prva da se nad Srbima na KiM trenutno dešavaju najveće nasilje i teror.

Istovremeno on je zamolio Srbe sa KiM da slušaju savete predsednika Srbije Aleksandra Vučića, jer je važno da ne odgovaraju na provokacije Prištine, onako kako bi to želeo premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.

"Kurti apsolutno ne bira koga će da napadne, jer je njegova politika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << - zastrašivanje. On bi da zastraši Srbe, kako bi napustili Kosovo. Kada majka vidi da joj maltretiraju decu, šta drugo može da pomisli nego da se spakuje i sa decom ode sa Kosova. To je Kurtijev cilj i zato maltretira i decu i hapsi ljude", rekao je Vesić za TV Prva.

Kako je istakao, Kurti želi da stvori nestabilnost, kako bi Srbi pomislili da za njih tamo nema budućnosti i otišli sa svojih ognjišta, jer njemu treba etnički čisto Kosovo. "Nisam čuo da oni koji pričaju protiv nasilja u Beogradu, pominju nasilje nad Srbima na Kosmetu, šta više ponašaju se kao da ono ne postoji", primetio je Vesić.

On je ukazao da predsednik Vučić vodi odgovornu politiku i savetuje Srbe da budu mirni i strpljivi, jer oni koji podržavaju samoproglašenu nezavisnost Kosova samo čekaju pogrešan potez Srbije, kako bi Beograd optužili za ono što radi Kurti.

"Ovo je teško iskušenje za naš narod, teško vreme, ali i naša situacija na KiM je danas mnogo bolja, kada je posmatramo u okviru međunarodne zajednice, nego pre nekoliko godina, jer danas većina članica UN ne priznaje nezavisnost Kosova, za razliku od vremena kada su državu vodili Vuk Jeremić i Boris Tadić, koji su podneli glupu tužbu Međunarodnom sudu pravde, koji je samo udario pečat na tu nezavisnost", rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, danas Srbija ima razumevanje čak i onih velikih sila koje priznaju tzv. Kosovo, koji razumeju da treba uvažiti legitimne interese Srbije, a upravo zato Kurtiju trebaju rat i provokacije.

Srbija se, kaže ministar, ekonomski razvija, realizuju se infrastrkturni projekti, dolaze investitori, svetski državnici, koji na Kosovo ne dolaze, niti Priština može da se pohvali rastom standarda, radnim mestima...

"Pošto nema šta da ponudi svom narodu, Kurti im nudi rat. I, opasno je kada sa druge strane imate političkog ludaka i piromana koji ništa drugo ne želi nego da uđe u rat. Zato molim Srbe sa KiM da slušaju savete Aleksandra Vučića, jer on veoma dobro razume kakva je geopolitička igra u pitanju i zašto je važno da ne odgvaramo na njihove provokacije onako kako bi Kurti želeo da odgovorimo", zaključio je Vesić.

Vesić je gostujući u Jutru na TV Prva govorio i o poplavama i šteti koju su ostavile za sobom, kao i o sanaciji.

Više o tome saznajte u video-prilogu u nastavku:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.