Vesić u Baču: Ove godine u Bač uloženo više od dva miliona evra, gradićemo i put prema Odžacima

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2023, 15:59

Vesić u Baču: Ove godine u Bač uloženo više od dva miliona evra, gradićemo i put prema Odžacima

Ministar Vesić je naglasio da će ulaganja u opštinu Bač biti udvostručena.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je danas radove na obnovi ulica u opštini Bač, u koju je, kako je istakao, ove godine uloženo više od dva miliona evra, dok će se naredne godine graditi put ka Odžacima.

U naselju Vajska, u Baču, odvijaju se radovi na obnovi ulica u samom centru - Maršala Tita,  Masarikove i Vuka Кaradžića, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vredni oko 200.000 evra, naveo je Vesić.

- To su sve investicije kojih nije bilo ranije, jer sada imamo sredstava i mogućnosti da ulažemo u takve projekte, da osim u auto-puteve i brze saobraćajnice, gradimo i obnavljamo i lokalne puteve, koje život znači ljudima na lokalu - rekao je Vesić.

Кao najvažnije, najavio je radove na putu Bač - Odžaci, dugom više od 20 kilometara.

- To će omogućiti ovoj opštini jaku i stabilnu vezu sa brzom saobraćahnicom 'smajli', koji počinjemo da gradimo već 13.decembra. Кada se izgradi brza saobraćajnica, to nije dobro samo opštine na samoj trasi, već i za sve one u blizini, koje dodatno povezujemo dobrim putevima - rekao je Vesić.

To, dodao, znači da će ulaganja u Bač naredne godine biti gotovo udvostručena, imajući u vidu dužinu deonice do Odžaka.

- Nastavićemo da ulažemo u lokalne samouprave, posebno kad je reč o većim lokalnim i regionalnim putevima - napomenuo je ministar.

Dodao je da se projektuje i brza saobraćajnica Bačka Palanka - Novi Sad, što je put kojim žitelji Bača mogu da idu prema Sremu, Mačvi, Semberiji...

- To je politika saobraćajnog povezivanja zemlje, politika predsednika Aleksandra Vučića, kojom  podižemo privredni razvoj. Кada izgradimo lokalni put ili prugu omogućavamo više investicija, a to znači nova radna mesta, razvoj lokalnih biznisa,  turizma, da ljudi ostaju da žive u svoim mestima, uz znatno bolji komfor života - rekao je Vesić i dodao da su za sledeću godinu u budzetu opredeljene četoro milijarde evra za izgradnj infrastrukture u Srbiji, više nego sve zemlje Zaoadnog Balkana zajedno.

Predsednik opštine Bač Steva Panić zahvalio je ministru Vesiću što aktivno sprovodi politiku predsednika Vučića i vodi računa o svim delovima Srbije.

- Sve što je urađeno i sve što će se tek raditi, znači mnogo građanima Bača - rekao je Panić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.