Vesić: Važno je da se upoznamo sa iskustvima drugih gradova

Izvor: Danas, 08.Jul.2015, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Važno je da se upoznamo sa iskustvima drugih gradova

Gradski menadžer Goran Vesić, sekretarka za komunalno-stambene poslove Nina Jandrić i direktor "Beokoma" Darko Glavač primili su juče Stivena Starka, atašea za štampu, Denisa Ibišbegovića, savetnika i Marinu Soković, asistenta za medije pri američkoj ambasadi u Beogradu.

Razgovarano je o učešću Beograda u programu razmene američke vlade u okviru koga bi predstavnici Skupštine Beograda posetili Klivlend u SAD-u i upoznali se na licu mesta sa načinom na koji grad >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << rešava problem grafita.

Gradski menadžer Goran Vesić je zahvalio američkoj ambasadi na predlogu da Grad učestvuje u ovom programu.

- Grad je promenio svoje propise kako bi počeo da rešava problem grafita koji zaista ruže grad. Veoma je važno da budemo upoznati sa iskustvima drugih gradova u svetu koji su ovaj problem već rešavali jer su američki gradovi prošli kroz ovaj proces i možemo od njih da naučimo kako da rešimo ovaj problem. Drago nam je što smo dobili priliku da naši predstavnici posete Ameriku i upoznaju se ne samo sa načinom na koji rešavaju problem već i kako se koordiniraju različite službe i način na koji se primenjuje društveno koristan rad i trajno rešava ovaj problem. Prema predlogu američke ambasade, osim predstavnika Skupštine grada, u delegaciji će biti novinari, predstavnici volonterskih organizacija, lokalnih i mesnih zajednica, sa kojima će se kasnije program sprovoditi. Verujemo da ćemo iskustva koja ćemo steći u Americi moći da primenimo na Beograd i da ćemo moći lakše da se izborimo sa ovim problemom- istakao je Vesić.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.