Vesić: Grad Beograd prodao zemljište za 481 milion dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2020, 16:04

Vesić: Grad Beograd prodao zemljište za 481 milion dinara

"Građevinsko zemljište u javnoj svojini Grada Beograda prodato je za 481 milion dinara na javnom nadmetanju", izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji je precizirao da se radi o građevinskom zemljištu u Batajnici površine 7,5 hektara.

Kako je naveo, tačna cena po kojoj je kupljeno to zemljište je 481.330.341 dinara.

"Zemljište u Ulici majora Zorana Radosavljevića nalazi se neposredno ispred Batajničke petlje sa novom obilaznicom oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Beograda. Lokacija je obuhvaćena Planom detaljne regulacije privredne zone 'Gornji Zemun' - zone 3 i 4, i zemljište se nalazi u površinama ostalih namena planiranim za izgradnju objekata u privrednoj zoni", rekao je Vesić.

Dodao je da je ta prodaja dokaz da se i pored ekonomskog poremećaja u Evropi izazvanog epidemijom virusa korona u Beograd i dalje investira.

Vrednost građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Beograda koje je otuđeno od početka ove godine iznosi 4.297.035.289 dinara ili 36,6 miliona evra, saopštio je Grad Beorad.

Taj iznos, kako se dodaje, postignut je na javnim nadmetanjima koja je za račun Grada Beograda sprovela Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

U sedam postupaka javnog nadmetanja otuđeno je 10 pojedinačnih građevinskih parcela ukupne površine 100.227 kvadratnih metara.

Pored toga, budžet grada prihoduje dodatna sredstva od doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, koja se investitorima obračunavaju u postupku pribavljanja građevinske dozvole.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zemljište u Batajnici prodato za četiri miliona evra

Izvor: B92, 05.Okt.2020

Beograd -- Građevinsko zemljište u javnoj svojini Grada Beograda prodato je za 481 milion dinara na javnom nadmetanju...Ovo je izjavio danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je precizirao da se radi o građevinskom zemljištu u Batajnici površine 7,5 hektara...Kako je naveo, tačna...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.