Vesić: Arena sutra do podne spremna za kovid pacijente

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2020, 23:09

Vesić: Arena sutra do podne spremna za kovid pacijente

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da je počelo čišćenje i dezinfekcija Štark arene i da će vojska sutra početi sa postavljanjem kreveta.

"Arena treba da primi 500 zaraženih sugrađana, a razlog otvaranja ovog objekta je da bi se rasteretili kapaciteti bolnica. Na taj način bi oni koji imaju lakšu kliničku sliku mogli da budu tu, a ne u bolnicama", rekao je Vesić.

"Počeli smo nameštanje privremene Kovid bolnice u Beogradskoj areni. Grad Beograd >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će posao završiti noćas do 05.00 sati da bi posle nas ušla Vojska Srbije sa krevetima. Arena će sutra do podneva biti spremna za prijem pacijenata", napisao je Vesić na Fejsbuku.

U privremenoj kovid bolnici moći će da bude smešteno 500 pacijenata obolelih od korona virusa.

Prvi pacijenti bi, prema njegovim rečima, u najveću dvoranu na Balkanu trebalo da budu smešteni već sutra, dok će još 240 mesta biti obezbeđeno u Ortopedskoj bolnici na Banjici koja se vraća u kovid sistem.

Za vreme prvog udara korone, od marta do maja, nije bilo potrebe da se Arena pretvara u privremenu bolnicu, pošto su bili dovoljni kapaciteti Hale 1 Beogradskog sajma.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.