Veselin Milić od sutra načelnik beogradske policije

Izvor: B92, 16.Nov.2020, 21:21

Veselin Milić od sutra načelnik beogradske policije

Beograd -- Veselin Milić od sutra će ponovo obavljati funkciju načelnika Policijske uprave za grad Beograd, javljaju beogradski mediji.

Milić na mesto načelnika PU grada Beograda dolazi sa pozicije savetnika predsednika Srbije Aleksandra Vučića za korupciju i kriminal.

Milić je bio načelnik Beogradske policije do sredine 2018. godine, kada je prešao na novu dužnost.

Rođen je 1979. godine iu Priboju, završio je Srednju školu unutrašnjih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Sremskoj Kamenici i Policijsku akademiju u Beogradu.

Počeo je da radi 1998. kao policajac u Užicu, a potom je prešao u Beograd, gde je u opštini Savski venac bio pomoćnik komandira policijske stanice. Obavljao je i dužnost zamenika komandira i komandira te policijske stanice.

Od 2006. radio je kao načelnik odeljenja u Upravi policije za Grad Beograd, a 2010. imenovan je za šefa Biroa za zakonitost i bezbednost Direkcije policije, a 2011. godine postao je savetnik direktora policije.

U septembru 2013. godine postao je načelnik Beogradske policije i tu funkciju obavljao je do 2018.

Na Policijskoj akademiji je sa uspehom položio sve ispite i odbranio diplomski rad na temu "Morfološke karakteristike različitih profesionalnih nadležnosti", po studijskom programu specijalističkih studija sa prosečnom ocenom 10. Time je stekao stručni naziv specijalista kriminalista.

Završio je više različitih kurseva iz nadležnosti MUP, i poslova bezbednosti, bio je učesnik međunarodnih konferencija kao načelnik Odeljenja, u ime direktora policije, Konferencija šefova policije glavnih gradova Evrope, seminara, okruglih stolova iz oblasti Kriminalističkog rada policije, rada na suzbijanju organizovanog kriminala, korupcije i obaveštajnog rada.

Predavač je na više fakulteta.

Milić je više puta pohvaljivan i dobitnik je nekoliko nagrada ministra unutrašnjih poslova. Ukazom predsednika Srbije Aleksandra Vučića imenovan je za savetnika predsednika za borbu protiv korupcije i kriminala.

Oženjen je i otac dvoje dece.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Veselin Milić novi načelnik beogradske policije

Izvor: RTS, 17.Nov.2020, 09:52

Rešenjem ministra unutrašnjih poslova za novog načelnika Policijske uprave za grad Beograd postavljen je pukovnik Veselin Milić, doskorašnji pomoćnik direktora policije za unapređenje, organizaciju i funkcionisanje Direkcije policije. . Pukovnik Milić rođen je 1979....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.