Verbić: Nedostaje mesta u studentskim domovima

Izvor: B92, 29.Sep.2015, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verbić: Nedostaje mesta u studentskim domovima

Ministar prosvete Srđan Verbić rekao je da država mora da obezbedi veći broj mesta u studentskim domovima.

Verbić je tokom raspodele soba za najbolje rangirane brucoše u domu Karaburma rekao da u Srbiji nedostaje studentskih kapaciteta, s obzirom da svake godine mnogo studenata ostane bez sobe.

"Ne želimo tako veliku konkurenciju, jer svi oni koji studiraju treba da imaju lagan početak, da se posvete učenju, a ostalo je na državi", rekao je Verbić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
On je brucošima savetovao da se svojim radom potrude da zadrže dom do kraja studiranja. Ministar je dodao da za sada nema proširenja u Beogradu, ali će ih biti u Čačku, Užicu.

Ove godine za dom je konkurisalo najviše kandidata - 2.346, a primljeno je nešto više od 1.000 akademaca.

Svi primljeni su bili odlični đaci, rekao je na svečanosti direktor ustanove Studentski centar Beograda Milovan Petrović.

On je naveo da se u beogradskim studentskim domovima dnevno sprema oko 25.000 obroka i da u njima boravi 12.000 studenata.

Beogradski domovi opremljeni su čitaonicama, besplatnim internetom, sportskim terenima, rekao je Petrović i naveo da je bezbednost stanara na visokom nivou.

Smeštaj u beogradskim domovima košta od 1.200 do 1.500 dinara, a ishrana je oko 5.100 dinara mesečno.

Među najbolje rangiranim studentkinjama koje su danas dobile ključeve su Nina Maksimović, koja dolazi iz Valjeva, a upisala je medicinu, Anđela Brašić iz Vrnjačke banje koje će studirati farmaciju i Kragujevčanka Emilija Rakić.

Raspodela soba za mladiće počinje sutra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.