Veoma dobri i stabilni odnosi Srbije i Austrije

Izvor: B92, 01.Dec.2021, 23:00

"Veoma dobri i stabilni odnosi Srbije i Austrije"

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas u Stokholmu sa ministrom za evropske i međunarodne poslove Austrije Mihaelom Linhartom.

Oni su razgovarali o bilateralnim odnosima, evropskom putu Srbije i situaciji u regionu.

Ministar Selaković je konstatovao da su odnosi Srbije i Austrije veoma dobri, stabilni i sveobuhvatni, posebno naglasivši da je politički dijalog dve zemlje intenzivan i da ga karakterišu učestali kontakti na svim nivoima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Šef srpske diplomatije je, tom prilikom, pozvao svog kolegu u Beograd, u zvaničnu posetu Srbiji.

Selaković je rekao da Srbija veoma ceni to što se Austrija zalaže za politiku proširenja EU i zahvalio na snažnoj podršci koju Srbiji ta zemlja pruža na evropskom putu.

Tokom sastanka, ministri su razmenili mišljenja i o aktuelnim regionalnim pitanjima.

Ministar Selaković sutra će učestvovati na 28. Ministarskom savetu OEBS-a koji se održava u Stokholmu, a na marginama biće realizovani brojni bilateralni susreti sa šefovima diplomatija, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Selaković: Veoma dobri i stabilni odnosi Srbije i Austrije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2021

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas u Stokholmu sa ministrom za evropske i međunarodne poslove Austrije Mihaelom Linhartom o bilateralnim odnosima, evropskom putu Srbije i situaciji u regionu...Ministar Selaković je konstatovao da su odnosi Srbije i Austrije veoma...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Selaković: Odnosi Srbije i Rusije izuzetno dobri i razvijeni

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Dec.2021, 18:12

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je danas u Stokholmu da su odnosi Srbije i Rusije izuzetno dobri, razvijeni i posebno osnaženi strateškim partnerstvom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.