Veljović: Privedeno više lica koja su u vezi sa ubistvom

Izvor: Press, 18.Okt.2014, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veljović: Privedeno više lica koja su u vezi sa ubistvom

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da je prethodne noći oko 1.30 sati u pekari u mestu Begeč nađeno telo Slobodana Stojanovskog (1952), da je do sada je privedeno više lica koja se mogu dovesti u vezu sa tim ubistvom, ali da to krivično delo nije izvrseno na nacionalnoj osnovi.
"Posle izvršene obdukcije tačno će se utvrditi šta je uzrok smrti. Policija je odmah preduzela operativne mere >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << na rasvetljavanju ovog događaja i tom prilikom je do sada privedeno više lica koja se mogu dovesti u vezu sa ubistvom Stojanovskog", rekao je Veljović i dodao da je telo nađeno u sklopu porodične kuće sa povredama nanetim oštrim predmetom.

On je u saopštenju za javnost objasnio da je reč o licima koja su sklona konzumiranju alkohola, a koja su bila u čestom, gotovo svakodnevnom kontaktu sa pokojnim Stojanovskim.



"Ono što želim ovom prilikom da kažem to je činjenica da ovo krivično delo nije izvršeno po bilo kojoj nacionalnoj osnovi niti je motivisano događajima na utakmici Srbije i Albanije niti se može dovesti u bilo kakvu vezu sa zadnjim događajima kada su razbijani objekti ili izlozi lica, odnosno objekti koji su u vlasništvu lica druge nacionalnosti", rekao je Veljović.

On je naveo da policija intenzivno radi na otkrivanju počinilaca napada na pekare čiji su vlasnici Albanci i već danas u Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici i u Vršcu privodi više lica na poligrafsko testiranje koja se mogu dovestu u vezi sa tim događajima.

"Jednostavno, želim da kažem da građani Srbije moraju verovati u policiju i da policija mora pružiti bezbednost svakom građaninu bez obzira na nacionalnu i bilo kakavu drugu pripadnost", rekao je Veljović.

Prema njegovim rečima, policija je izuzetno angažovana na rasvetljavanju ne samo ovih događaja nego i na obezbeđenju i raznih sportskih manifestacija i drugih događaja.

"Već danas u Srbiji je angažovano više od 5.000 policijskih službenika na obezbeđenju fudbalskih utakmica od, samog derbija - fudbalske utakmice Patizana i Zvezde do onih nižerazrednih. Tako da želim da kažem da javnost mora da shvati ulogu policije i da policija mora biti ta koja mora garatovanti bezbednost i sigurnost svakog građanina ove države", poručio je Veljović.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veljović: Privedeno više lica koja su u vezi sa ubistvom

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Okt.2014

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da je prethodne noći oko 1.30 sati u pekari u mestu Begeč nađeno telo Slobodana Stojanovskog (1952), da je do sada privedeno više lica koja se mogu dovesti u vezu sa tim ubistvom, ali da to krivično delo nije izvršeno na nacionalnoj osnovi..."Posle...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

ZLOČIN KOD NOVOG SADA: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo pekara!

Izvor: Press, 18.Okt.2014

Novosadska policija uhapsila je danas muškarca starog 40 godina iz Begeča pod sumnjom da je počinio teško ubistvo i odredila mu pritvor u trajanju do 48 sati, saznaje Tanjug. . Prethodne noći oko 1.30 sati u pekari u mestu...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.