Velja ne mora da plati kaznu što je napao novinara?!

Izvor: Press, 26.Dec.2013, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velja ne mora da plati kaznu što je napao novinara?!

U Osnovnom sudu u Čačku rekli su za „Blic“ da se sudsko veće prilikom donošenja odluke o ukidanju rešenja o izvršenju naplate novčane kazne Iliću isključivo rukovodilo Ustavom, po kojem je ćirilica službeno pismo.
Predsednica veća koje je donelo tu odluku bila je Gordana Šuluburić, a sudije Tatjana Kandić i Svetlana Mitrović.
- O tome moramo voditi računa, a ovakva odluka je morala biti doneta jer je to nalagala i dosadašnja sudska praksa. I druge sudske odluke >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u različitim sudovima ukidane su zbog latiničnog pisma. Tu ne vidim ništa sporno - rekla nam je jedna od članica sudskog veća u ovom slučaju.
U sudu tvrde da to što je jedna od stranaka u postupku bio Velimir Ilić nije imala nikakvog uticaja na članove sudskog veća:
-Ministra Ilića posmatrali smo kao i svaku drugu stranku u postupku!
Sud je doneo pravosnažnu presudu po kojoj ministar Ilić mora da isplati novčanu odštetu novinaru Ješiću jer ga je na snimanju intervjua za novosadsku Televiziju „Apolo“ 2003. godine šutnuo nogom, izvređao, ispsovao i pokušao fizički na njega da nasrne.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.